Magazine

Wat betekent ‘Instagram-gebruiker’ in plaats van de gebruikersnaam?

Je komt het misschien weleens tegen als je bijvoorbeeld door je DM’s scrollt: ‘Instagram-gebruiker’ in plaats van de gebruikersnaam. Als je erop klikt blijkt het een leeg account, zonder profielfoto en zonder berichten. Kennelijk was dit voorheen een volger, maar is die nu spoorloos verdwenen. Dat kan verschillende oorzaken hebben, welke we even met je doorlopen.1. Het account is tijdelijk gedeactiveerd

 

Soms zijn mensen de constante stroom aan berichten op Instagram even beu. Zij hebben dan de mogelijkheid om hun account te deactiveren. Dat helpt om hun gedachten volledig van het platform af te leiden. Een gedeactiveerd account toont geen gebruikersnaam en posts, maar de DM’s zijn wel nog zichtbaar.

 

Deactiveren is een tijdelijke zaak, want zodra gebruikers weer inloggen op Instagram zijn ze terug actief: hun gebruikersnaam en posts zijn weer zichtbaar.

 

2. Het account is verwijderd

 

Een andere oorzaak voor het verschijnen van ‘Instagram-gebruiker’ is dat de gebruiker zijn of haar account heeft verwijderd. In tegenstelling tot deactiveren is verwijderen definitief. Kennelijk had de gebruiker schoon genoeg van Instagram.

 

3. De gebruiker is verbannen

 

Niet iedereen besluit Instagram zelf te verlaten: sommigen worden eraf gegooid. Als een gebruiker de servicevoorwaarden van Instagram schendt, haatzaaiende uitlatingen verspreidt of zich bezighoudt met illegaal gedrag, kan zijn of haar account worden verboden. Ook het gebruik van third-party-apps kan leiden tot een ban.

 

Instagram beperkt ook de accounts van gebruikers die door anderen zijn gerapporteerd. Als je deze profielen probeert te bezoeken terwijl ze beperkt zijn, zal dit eveneens resulteren in de foutmelding ‘Instagram-gebruiker’.

 

4. De gebruiker heeft zijn gebruikersnaam gewijzigd

 

Sommige Instagram-gebruikers veranderen regelmatig hun gebruikersnaam, om welke reden dan ook. Als je dan via een computer probeert hun profiel te vinden op basis van de oude naam, krijg je een foutmelding: “Deze pagina is niet beschikbaar”.

 

5. Je bent geblokkeerd

 

Als geen van bovenstaande situaties het geval is, ben je waarschijnlijk door de bewsute gebruiker geblokkeerd. Je kan dan geen inhoud van hem of haar zien.

 

Als je vermoedt dat je bent geblokkeerd, kan je dit het beste bevestigen door een gemeenschappelijke vriend te vragen te controleren of hij of zij toegang heeft tot het profiel. Als dat wel het geval is, ben je waarschijnlijk geblokkeerd.
 

Laatste reacties