Magazine

Hoe weet je of iemand jou geblokkeerd heeft op Instagram?

Het kan de beste overkomen: geblokkeerd worden op Instagram. Pijnlijk, maar het is niet anders. Je krijgt geen melding als iemand je blokkeert en er is ook geen lijst van accounts die jou geblokkeerd hebben. Kan je er desondanks achter komen of iemand jou geblokkeerd heeft? Ja, met enige moeite moet dat lukken. In dit artikel zetten we drie methoden op een rijtje.1. Zoek naar hun gebruikersnaam

 

Het meest voor de hand liggend is zoeken naar iemands gebruikersnaam via de zoekbalk. Deze vind je als je onderaan in de Instagram-app op het vergrootglas tikt. Als je geblokkeerd bent zul je de betreffende gebruikersnaam niet vinden.

 

Houd er echter rekening mee dat mensen gebruikersnamen op Instagram kunnen wijzigen. Als dat gebeurt, zie je hun account niet in je zoekresultaten, maar dat betekent niet dat je bent geblokkeerd.

 

2. Gebruik de unieke Instagram-profiellink

 

Bij het instellen van je Instagram-account krijg je een unieke URL toegewezen die je gebruikersnaam bevat. Bijvoorbeeld: www.instagram.com/gebruikersnaam. Deze kan je gebruiken in de webbrowser-versie van Instagram.

 

Ze biedt je ook de mogelijkheid om te achterhalen of iemand jou geblokkeerd heeft. Plak daartoe de URL met de betreffende gebruikersnaam in de adresbalk van je browser en surf naar die pagina. Mogelijk verschijnt dan het bericht “Sorry, deze pagina is niet beschikbaar.” Vervolgens log je uit bij Instagram en surf je opnieuw naar die URL. Zie je nu wél het profiel achter de betreffende gebruikersnaam, dan weet je dat hij of zij jou geblokkeerd heeft.

 

3. Controleer vanaf een ander Instagram-account

 

Vermoed je dat iemand jou geblokkeerd heeft, dan kan je dit ook controleren via een ander Instagram-account of dat van een vriend of goede bekende. Verschijnt de gebruikersnaam bij die andere accounts wél in de zoekresultaten, dan ben je inderdaad geblokkeerd. Als de naam ook niet bij die andere accounts opdoemt, dan is het account gedeactiveerd of de gebruikersnaam is gewijzigd.

 

Tot slot

 

Instagram geeft je geen melding wanneer iemand je op Instagram blokkeert, maar je kan dit op bovenstaande manieren eenvoudig controleren. Als je ontdekt dat je bent geblokkeerd door iemand met wie je een goede band hebt, vraag dan of hij/zij je wil deblokkeren.
 

Laatste reacties