Magazine

VREG lanceert vernieuwde V-test, vergelijkingstool voor energie

De Vlaamse energieregulator VREG heeft zijn veelgebruikte V-test vernieuwd. Dat is de test waarmee je op zoek kan gaan naar de voordeligste energieprijzen voor je woning of bedrijf. De nieuwe V-test is makkelijker in gebruik, biedt meer opties en is beter afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes. De tool is, in tegenstelling tot commerciële vergelijkingssites, geheel onafhankelijk en objectief.

 

Records

 

2021 was een recordjaar voor de V-test. Zo’n 1,2 miljoen gezinnen deden de test om te kijken welk energiecontract het best bij hun behoeftes past. Dat is een toename van 73 procent in vergelijking met 2020. Bij de kleine bedrijven heeft de VREG een stijging genoteerd van 11 procent tot ongeveer 60.000.

 

Hoge energieprijzen

 

In 2022 verwacht de VREG nog meer gebruikers te zullen verwelkomen. De energieprijzen zijn hoog en dus blijft het belangrijk om je huidige energiecontract regelmatig met andere contracten te vergelijken. Bovendien is er zopas een nieuwe versie van de V-test gelanceerd, welke een stuk gebruiksvriendelijker is dan de vorige versie.

 

De nieuwigheden

 

De V-test is op diverse punten vernieuwd, meldt VREG via Radio 2. Zo zijn in de test voortaan ook kortingen inbegrepen die energieleveranciers geven, iets wat je voorheen alleen terugvond bij commerciële vergelijkers. Een andere nieuwigheid is een zoekfilter waarmee je je eigen voorkeuren en voorwaarden kan instellen en dus gerichte resultaten krijgt.

 

De test wordt voortaan vaker geüpdatet dan voorheen, toen ze maar één keer per maand werd bijgewerkt. Daardoor is de kans veel kleiner dat je contracten te zien krijgt die niet meer bestaan.

 

Ook handig: bij de contractvoorstellen vind je voortaan directe links naar de tariefkaart van dat contract en naar de website van de leverancier. Je hoeft dus niet meer zelf op zoek te gaan naar de juiste website.

 

Tot slot kan je nu ook gegevens en zoekfilters bewaren op de website van de V-test. Zo kan je snel en makkelijk de V-test herhalen, zonder weer alle gegevens te moeten invullen.

 

 

Nog meer mogelijkheden

 

In de loop van 2022 worden nog meer mogelijkheden toegevoegd. Zo wordt onder andere de servicecheck in de V-test geïntegreerd. Ook de kwaliteit van dienstverlening van een leverancier kan namelijk een belangrijke rol spelen bij de keuze van een energiecontract.

 

Daarnaast zullen gebruikers een persoonlijk “Mijn V-test”-profiel kunnen aanmaken. Op die manier kan je je huidig contract bewaren en krijg je dus een beter zicht op wat je kan besparen.

 

vtest.vreg.be

Laatste reacties