Magazine

Webshop: Wink, je 100% online supermarkt

Wink is de enige 100% online supermarkt in ons land. Oftewel de enige die geen ‘echte’ supermarkten heeft, maar enkel aan huis levert of op een drive-in of afhaalpunt. Wink verlaagde onlangs zijn prijzen voor thuisleveringen. Afhankelijk van waar je woont en je aankoopbedrag, kan je bestelling al voor € 5,95 bij je thuis geleverd worden, desgewenst nog dezelfde dag. Daarmee is de websupermarkt de goedkoopste thuisleverdienst in België.

 

Louis Delhaize Group

 

Wink is onderdeel van de Louis Delhaize Group, waartoe bijvoorbeeld ook Hypermarkt Cora en Supermarkt Match behoren. De dienst zag in 2013 het digitale levenslicht, als tegenhanger van de afhaaldiensten van Colruyt (Collect & Go), Delhaize (het toenmalige Caddyhome, nu Delhaize.be) en Carrefour (Drive).

 

Hoe werkt Wink?

 

Winkelen bij Wink betekent vooral gemak en tijdsbesparing. Jij bestelt online en zij verzamelen, in een groot magazijn, jouw boodschappen. Dankzij een scansysteem moet dat normaal gesproken foutloos gebeuren. Versheid van de producten is gegarandeerd. Gekoelde en ingevroren producten worden netjes op temperatuur gehouden, tot aan de levering aan huis. Hoe dit alles precies in zijn werk gaat, zie je in onderstaande video.

 

 

Laagste ‘extra’ kosten

 

Prijstechnisch heeft Wink een streepje op zijn concurrenten voor omdat de winkel geen servicekost berekent. Bij Collect & Go, Delhaize en Drive betaal je € 4,50 tot € 5,50, tenzij je met je boodschappen boven een bepaald bedrag uitkomt. Daarnaast kent Wink dus ook de goedkoopste leveringskost: van € 5,95 tot € 9,95, afhankelijk van je aankoopbedrag en de leveringsdienst (Wink, Citydepot of Bringr). Bij Delhaize en Drive ben je standaard € 9,95 kwijt, Collect & Go levert niet aan huis.

 

Prijsniveau

 

Of Wink ook qua productprijzen goedkoper is, valt moeilijk te zeggen. Steeksproefsgewijs zien we dat dan weer de ene, dan weer de andere supermarkt goedkoper is. Ogenschijnlijk zit Wink qua prijsniveau op dat van de meeste supermarkten in ons land, met uitzondering van Colruyt, die meestal wat goedkoper is. Maar die levert dus niet aan huis.

 

Afhalen of bezorgen

 

Een nadeel van Wink is dat het aantal drive-in-vestigingen beperkt is: momenteel enkel nog in Zaventem en Waver. Die van Collect & Go en Delhaize Direct zijn geografisch veel meer gespreid en dus voor de meeste Vlamingen interessanter. Daar staat echter tegenover dat Wink inmiddels in een groot deel van Vlaanderen, zeker in het centrum toch, aan huis levert.

 

 

www.wink.be

Laatste reacties