Magazine

Tip: koppel de contacten in je telefoonboek aan Facebook

Staat je contactenlijst op je telefoon vol met onvolledige namen of zelfs met personen die je geeneens (meer) kent? Laat Facebook dan eens los op die lijst. Veel mensen hebben hun telefoonnummer tegenwoordig aan Facebook Messenger gekoppeld, waardoor Facebook je precies kan vertellen wie er achter die telefoonnummers schuilgaan!

 

Open daartoe de Facebook-app op je smartphone en tik op het ‘vrienden’-icoontje. Dit is het icoontje waar je een melding krijgt bij een nieuw vriendschapsverzoek. Vervolgens krijg je de meest recente ontvangen vriendschapsverzoeken te zien en suggesties van mensen die je misschien kent. Tik je echter op de ‘+’ rechtsboven, dan ontvouwt zich het menu ‘vrienden zoeken’. Hierin zitten nog meer opties. Zo kan je ook nazien welke onbeantwoorde vriendschapsverzoeken je zelf hebt verzonden.

 

Het menu herbergt ook de functie ‘Contacten’. Als je deze opent, zie je alle contacten uit je telefoonlijst van wie Facebook over de telefoonnummers beschikt en met wie je nog niet op Facebook bevriend bent.

 

 

Vervolgens kan je dus, dankzij hun Facebook-profielen, achter de naam en andere gegevens van die personen komen, of bijvoorbeeld hun foto gebruiken voor in de telefoonlijst. Vanzelfsprekend kan je deze personen ook toevoegen als Facebook-vriend.

 

Handig, niet? En misschien ook wel wat geniepig…

Laatste reacties