logo info (at) surfplaza.be
Kanalen:  webgids nieuws magazine gezond en fit online games shopping
Populair: 
encyclopedie woordenboeken kranten geschiedenis dagtrips puzzels gratis lettertypen gratis foto's
Gratis boeken voor in je digitale boekenkast
 Je bevindt je hier: startpagina > webgids > gratis boeken
Manybooks.net
De beste boeken aan de laagste prijs, namelijk: gratis! Met bijna 27.000 downloadbare Engelstalige boeken en een kleine 500 Nederlandstalige.
https://manybooks.net
Bookboon: studieboeken
Op Bookboon kan je Nederlands- en Engelstalige ebooks downloaden in pdf-formaat. Lees de ebooks op je scherm of print ze uit. Ze hebben een groot aanbod studie- en businessboeken.
https://bookboon.com
B-ok.org
Naar eigen zeggen 's werelds grootste elektronische bibliotheek. Herbergt een slordige 2,7 miljoen e-books. Klik rechtsboven op Categories onder Books om het (overwegend Engelstalige) aanbod te zien. Voorheen Bookzz.org.
https://b-ok.org
Weblezen.nl: previews
Gratis de eerste hoofdstukken lezen van circa 1500 Nederlandstalige boeken. Handig is dat je ze niet hoeft te downloaden, maar kan lezen in je browser. De site 'onthoudt' voor je op welke pagina je bent gebleven.
http://www.weblezen.nl
Gutenberg
Op Gutenberg.org staan tienduizenden gratis boeken voor je klaar. Het project werd in 1971 opgestart en vernoemd naar Johannes Gutenberg (uitvinder van de boekdrukkunst). De meeste gepubliceerde teksten vallen in het 'publiek domein'.
http://www.gutenberg.org
Bol.com
(Nog) beperkte collectie gratis Nederlands- en Engelstalige e-books, in epub-formaat. Je moet wel over een e-reader beschikken om ze te kunnen lezen.
https://www.bol.com/nl/m/digitaal-gratis/
8 sources of free books for iBooks
Uitleg over waar en hoe je gratis boeken kan verkrijgen voor de app iBooks (iPad en iPhone).
https://ebookfriendly.com/free-books-ipad-iphone/
Free-eBooks.net
Enorme collectie Engelstalige e-books, te downloaden in pdf-formaat. Bij een gratis memebership geldt wel de beperking van maximaal 5 e-books per maand.
https://www.free-ebooks.net/
Loyal Books
Hier kan je kosteloos audioboeken downloaden, in zowat alle genres. Jammer genoeg vind je er vooralsnog alleen Engelstalige werken (7000+).
http://www.loyalbooks.com
FreeComputerBooks.com
FreeComputerBooks.com is een enorme verzameling Engelstalige, technische computerboeken, digitaal en kosteloos ter beschikking gesteld. Lees en leer over computernetwerken, programmeertalen, gegevensbestanden en internet.
http://freecomputerbooks.com
Google Boeken
Zoek en bekijk voorbeelden van miljoenen boeken van bibliotheken en uitgevers uit de hele wereld.
http://books.google.be/books?hl=nl
Wikibooks
Wikibooks, een zusterproject van Wikipedia, is een collectie van vrije studieboeken die in samenwerkingsverband worden geschreven. De site is net als Wikipedia een wiki, wat betekent dat iedereen elk boek kan wijzigen.
https://nl.wikibooks.org/wiki/Hoofdpagina
  Gerelateerd
gratis foto's taal encyclopedie heelal kranten geschiedenis woordenboek
  Randlinks
ShopMyBooks
Boekenwinkel waar je werk kan kopen van (nog) onbekende auteurs. Om zelf een boek uit te geven kan je op zustersite Create My Books terecht.
https://www.shopmybooks.com/BE/nl

Bookcrossing
Van en voor boekenliefhebbers wereldwijd. Boeken worden 'in het wild' achtergelaten, zodat anderen ze kunnen lezen. "Een boekenclub zonder grenzen".
https://www.bookcrossing.com

Vlaamse auteurs van a tot z
"Een kleine poging om onze goede oude Vlaamse auteurs wat te herwaarderen en opnieuw wat meer bekend te maken in ons eigen Vlaanderen."
http://users.telenet.be/louis.jacobs/
Copyright Startpagina Surfplaza.be, 2001-2020 Privacy & contact