logo info (at) surfplaza.be
Kanalen:  webgidsnieuwsmagazinegezond en fitonline gamesshopping
Populair: 
encyclopedie woordenboeken kranten geschiedenis dagtripspuzzels gratis lettertypen gratis foto's
Gratis boeken voor in je digitale boekenkast
 Je bevindt je hier: startpagina > webgids > gratis boeken
Manybooks.net
De beste boeken aan de laagste prijs, namelijk: gratis! Met bijna 27.000 downloadbare Engelstalige boeken en een kleine 500 Nederlandstalige.
https://manybooks.net
Open Library
Project van het Internet Archive dat zich toelegt op het digitaliseren van boeken uit het publieke domein en het gratis 'uitlenen' daarvan.
https://openlibrary.org
Gutenberg
Op Gutenberg.org staan tienduizenden gratis boeken voor je klaar. Het project werd in 1971 opgestart en vernoemd naar Johannes Gutenberg (uitvinder van de boekdrukkunst). De meeste gepubliceerde teksten vallen in het 'publiek domein'.
https://www.gutenberg.org
Internet Archive
The Internet rchief is een digitale bibliotheek zonder winstoogmerk met als missie 'universele toegang tot alle kennis'. De website host meer dan 300 miljard webpagina's, boeken, audio- en videobestanden, in meer dan 20 verschillende talen
https://archive.org/details/books/
Weblezen.nl: previews
Gratis de eerste hoofdstukken lezen van circa 1500 Nederlandstalige boeken. Handig is dat je ze niet hoeft te downloaden, maar kan lezen in je browser. De site 'onthoudt' voor je op welke pagina je bent gebleven.
http://www.weblezen.nl
Bookrix
BookRix is een platform dat boeken van zelfgepubliceerde auteurs aanbiedt in combinatie met gratis boeken uit het publieke domein.
https://www.bookrix.com/download-free-ebooks.html
Free-eBooks.net
Enorme collectie Engelstalige e-books, te downloaden in pdf-formaat. Bij een gratis memebership geldt wel de beperking van maximaal 5 e-books per maand.
https://www.free-ebooks.net/
FreeComputerBooks.com
FreeComputerBooks.com is een enorme verzameling Engelstalige, technische computerboeken, digitaal en kosteloos ter beschikking gesteld. Lees en leer over computernetwerken, programmeertalen, gegevensbestanden en internet.
https://freecomputerbooks.com
Google Boeken
Zoek en bekijk voorbeelden van miljoenen boeken van bibliotheken en uitgevers uit de hele wereld.
https://books.google.be/?hl=nl
Wikibooks
Wikibooks, een zusterproject van Wikipedia, is een collectie van vrije studieboeken die in samenwerkingsverband worden geschreven. De site is net als Wikipedia een wiki, wat betekent dat iedereen elk boek kan wijzigen.
https://nl.wikibooks.org/wiki/Hoofdpagina
Audioboeken
Loyal Books
Hier kan je kosteloos audioboeken downloaden, in zowat alle genres. Jammer genoeg vind je er vooralsnog alleen Engelstalige werken (7000+).
http://www.loyalbooks.com
LibriVox
LibriVox heeft een grote selectie gratis audioboeken die opnamen zijn van vrijwilligers die hoofdstukken voorlezen uit boeken die zich in het publieke domein bevinden.
https://librivox.org
Internet Archive
Internet Archive heeft ook een heleboel gratis audioboek-downloads die je kan doorbladeren op onderwerp, trefwoorden of met behulp van het zoekvak. Er zijn meer dan 20.000 resultaten voor audioboeken en poŽzie op deze website.
https://archive.org/details/audio_bookspoetry
Open Culture
Open Culture heeft duizend fictie-, non-fictie- en poŽzie-audioboeken die je gratis kan downloaden. Blader gewoon doorheen de alfabetische lijst om door alles te bladeren wat ze te bieden hebben.
https://www.openculture.com/freeaudiobooks
  Gerelateerd
e-book apps gratis foto's taal encyclopedie heelal kranten geschiedenis woordenboek
  Randlinks
Goodreads
Sociaalnetwerksite voor boekenliefhebbers en auteurs, waarmee je een enorme database met boeken, annotaties, citaten en recensies kan doorzoeken.
https://www.shopmybooks.com/BE/nl

ShopMyBooks
Boekenwinkel waar je werk kan kopen van (nog) onbekende auteurs. Om zelf een boek uit te geven kan je op zustersite Create My Books terecht.
https://www.shopmybooks.com/BE/nl

Bookcrossing
Van en voor boekenliefhebbers wereldwijd. Boeken worden 'in het wild' achtergelaten, zodat anderen ze kunnen lezen. "Een boekenclub zonder grenzen".
https://www.bookcrossing.com
Copyright © Startpagina Surfplaza.be, 2001-2023 ∑ Privacy & contact