logo info (at) surfplaza.be
Kanalen:  webgids · nieuws · gezond en fit · magazine · online games · shopping
Populair: 
horoscopen · liefde · gratis boeken · reisverslagen · encyclopedieën · woordenboek · panoramafoto's · historische foto's
Heelal de fascinerende ruimte
 Je bevindt je hier: startpagina > webgids > heelal
Apollo 11
Interactieve webtrip waar de historische Apollo 11-missie naar de maan wordt gereconstrueerd. De site werd gelanceerd naar aanleiding van de 40-jarige verjaardag van die missie, in juli 2009.
http://www.wechoosethemoon.org
Atlas of the Universe
Het Universum, hoe ziet dat eigenlijk uit? Deze site brengt het eindeloze sterrenlandschap in kaart.
http://www.atlasoftheuniverse.com
Atmospheric Optics
Licht, water en atmosfeer creëren de mooiste fenomenen. Van regenbogen en zonlicht tot wolken en noorderlichten, op deze site kun je je aan al dat moois vergapen.
http://www.atoptics.co.uk
Dag en nacht
Bekijk hoe de aardbol er momenteel uitziet in termen van daglicht en nachtelijke duisternis.
http://www.timeanddate.com/worldclock/sunearth.html
Eyes on the Solar System
Een virtuele 3D-reis door het zonnestelsel? Dankzij de NASA is dat mogelijk! Om van de geavanceerde 3D-technologie gebruik te kunnen maken moet je wel even de (gratis) Unity Web Player installeren. Een realtistisch ogende virtuele ruimtereis is je beloning!
http://eyes.nasa.gov
Google Mars
Met Google Earth kun je inzoomen op het aardoppervlak. Google Mars werkt op dezelfde manier. Ontdek de Rode Planeet vanuit je luie zetel.
http://www.google.com/mars/
Het zonnestelsel in 3D
Interactieve 3D-voorstelling van ons zonnestelsel. Zo krijg je pas echt een goed beeld van hoe de planeten zich rond de zon bewegen.
http://www.solarsystemscope.com
Here Is Today: tijd in perspectief
Visualisatie die 'vandaag' in een héél ander daglicht plaatst...
http://hereistoday.com
Maak je eigen zonnestelsel
Maak planeten en sterren en zie hoe ze elkaars baan beïnvloeden.
http://dan-ball.jp/en/javagame/planet/
Reis naar een zwart gat
Eén van de meest spraakmakende sterrenkundige ontdekkingen in de 20e eeuw is het bestaan van Zwarte Gaten. Op deze site wordt uitgebreid ingegaan op de eigenschappen van Zwarte Gaten en de bewijzen die zijn verzameld voor hun bestaan. Daarnaast is er een uitgebreide hoeveelheid animaties te vinden, onder andere van de reis naar een Zwart Gat.
http://hubblesite.org/explore_astronomy/black_holes/home.html
  
SLOOH, online sterren kijken
Maak een telescoop van je computerscherm! SLOOH.com laat je live meekijken door de lenzen van de grootste sterrenkijkers op aarde, die je ook nog eens vanuit je luie zetel kan bedienen. Niet gratis: voor een Mission Card met 100 kijkminuten betaal je ca. 10 euro.
http://www.slooh.com
Spacepage.be
Nieuws en achtergronden op het gebied van ruimtevaart, sterrenkunde, natuurkunde, het heelal, het zonnestelsel, buitenaards leven en als extraatje: waterraketten!
http://www.spacepage.be
UFO-bewijs?
Vliegende schotels en andere ondefinieerbare objecten, er zijn heel wat foto's van gemaakt. De site UFO Evidence verzamelt die. Maar of ze het bestaan van buitenaards leven bewijzen? (Website bevat reclame-popups)
http://www.ufoevidence.org
Volkssterrenwacht Urania
Vlaanderen heeft zes Volkssterrenwachten die je graag inwijden in de wondere wereld van de sterrenkunde. Urania is één van die zes. Op hun site kun je al heel wat leren over het zonnestelsel, sterren, sterrenstelsels en hoe ze waar te nemen.
http://www.urania.be
WorldWide Telescope
Met WorldWide Telescope, een gratis programma van Microsoft, kun je al klikkend rondreizen door het zonnestelsel, het Melkwegstelsel en daarbuiten. Dankzij de hoge kwaliteit foto's van de Hubble-telescoop krijg je bepaalde ruimteverschijnselen haarscherp in beeld. Indrukwekkend stukje software, maar het vereist dan ook een krachtige computer.
http://www.worldwidetelescope.org
  
  Gerelateerd
encyclopedie woordenboek reisverhalen weerbericht wereld natuur geschiedenis foto's delen reisblogs
  Video

De aarde is klein!
De aarde is maar een puntje, een stipje, neen, nog minder zelfs! Zie deze video, die uitmondt bij de grootste gekende ster in het Universum.
http://www.youtube.com/watch?v=7NYRVsKAkFM

Met YouTube de wereld rond
Met YouTube kan je zo goed als voor nop virtueel heel de wereld rondreizen in enkele minuten, zoals deze editie van Best of YouTube aantoont.
https://www.surfplaza.be/magazine/
  Foto

100 mooiste ruimtefoto's
De mooiste foto's van nevelen, planeten en sterrenstelsels, maar ook een enkele artistieke impressie en wetenschappelijke infographic.
http://www.spacetelescope.org/images/top100/

Astronomy Picture of the Day
De NASA-site schotelt je elke dag een foto uit de ruimte voor. Je zult versteld staan van wat voor fraais daar allemaal te zien is.
http://apod.nasa.gov/apod/archivepix.html

Star Walk 2: sterrenkijken op je smartphone

1000 nieuwe indrukwekkende foto’s op Google Earth View
Copyright © Startpagina Surfplaza.be, 2001-2020 · Privacy & contact