Magazine

Boeken lezen op je smartphone: 8 apps

Hoewel het nog onzeker is hoe deze (corona)zomer eruit gaat zien, komen de volgende apps altijd van pas. Want of je nou op vakantie gaat of niet, boeken lezen is en blijft een aangenaam en nuttig tijdverdrijf. Het handige aan digitale boeken (of e-books) is dat je ze altijd en overal bij de hand hebt, zodat je op elk gewenst moment een fijne bezigheid hebt. En met audioboeken kan je ook nog eens boeken ‘lezen’ terwijl je iets anders aan het doen bent.

  

Apple Books

 

Soms is de beste oplossing de gemakkelijkste oplossing, en voor Apple-gebruikers is dat Apple Books. Dat is namelijk de standaard boekenapp op Apple-apparaten. Daardoor is de app makkelijk te synchroniseren met allerlei iOS-functies, zoals iCloud, waardoor je je boeken zowel op je iPhone en iPad als op Apple Watch kan gebruiken. Mocht de app niet (meer) op jouw device staan, dan kan je deze downloaden in de App Store.

 

Download: iOS.

 

 

Google Play Boeken

 

Geen Apple? Ook Google heeft een handige e-reader-app, Google Play Books genaamd. Zoals je van Google mag verwachten, is het zeer gebruiksvriendelijke app met alle functies die zo’n app hoort te hebben. Zo synchroniseert het ook met alle apparaten waarop je de Google Play Books app geïnstalleerd hebt.

 

Download: iOS, Android

 

 

Bookly

 

Bookly wordt ook wel de fitnesstracker onder de boekenapps genoemd. De app laat namelijk zien hoe lang je leest, hoeveel pagina’s je hebt gelezen, en verbetert je leeservaring meer dan welke andere app dan ook.

 

Voeg echte boeken, e-books of audioboeken toe aan je collectie en krijg toegang tot allerlei statistieken, zoals totale leestijd, gelezen pagina’s, leessnelheid, geschatte eindtijd van het boek, dagelijkse leestijd, aantal dagen dat je achter elkaar leest enzovoort.

 

Download: iOS, Android

 

 

Audible

 

Natuurlijk gaat er niks boven échte boeken van papier. Maar audioboeken zijn toch wel verdraaid handig voor de multitaskers onder ons. Dankzij apps zoals Audible kan je elk gewenst audioboek kopen, downloaden en vrijwel direct beginnen met luisteren. Gewoon op je device, dus geen cd’s, dvd’s of cassettebandjes meer. En dankzij overname door Amazon beschikt Audible over een gigantische bibliotheek.

 

Download: iOS, Android

 

 

Storytel

 

Ook Storytel is een populaire audioboekendienst waarmee je onbeperkt boeken kan luisteren via je mobiel. Luister streaming of offline, van de nieuwste bestsellers tot klassiekers of kinderboeken. De app bevat allerlei handige functies, zoals offline luisteren, de voorleessnelheid aanpassen, een slaaptimer en persoonlijke aanbevelingen. Storytel werkt met maandelijkse abonnementen; de eerste 14 dagen luister je gratis.

 

Download: iOS, Android

 

 

Blinkist

 

Geen tijd om boeken te lezen? Blinkist doet achter de schermen al het leeswerk voor je en voorziet je van samenvattingen van de bestverkochte non-fictieboeken op dit moment. Het gaat dan vooral om Engelstalige (management)boeken over persoonlijke ontwikkeling. En aangezien time management erg belangrijk is voor de doelgroep van dit soort boeken, is Blinkist voor  hen een uitstekende keuze.

 

Download: iOS, Android

 

 

Kindle

 

Veel boekenliefhebbers zweren bij Kindle. De app blinkt uit door het gemak waarmee je boeken koopt (bij Amazon) en dus ideaal als Amazon, met zijn bibliotheek van meer dan een miljoen titels, jouw vaste boekenleverancier is.

 

Download: iOS, Android

 

 

Kobo

 

Koop jij je boeken meestal bij Bol.com, dan kan hun eigen app Kobo gebruiken om e-books te lezen of te laten voorlezen. Je kan inloggen met je Bol.com-account. De app kent allerlei handige functies, zoals schermvergrendeling, nachtmodus en een woordenboek-functie. De eerste 30 dagen zijn gratis en het abonnement is maandelijks opzegbaar.

 

Download: iOS, Android

 

 

Laatste reacties