Magazine

Panoramafoto New York vanop het One World Trade Center

In onze reeks van giga-panoramafoto’s kunnen we er weer een héél fraaie toevoegen. Het Amerikaanse Time Magazine heeft een duizelingwekkende foto online gezet waarop je New York kan bekijken vanop het One World Trade Center. Een fotografisch hoogstandje waardoor je nu alvast – virtueel – van het adembenemende uitzicht kan genieten. De hoogste wolkenkrabber van de Verenigde Staten gaat immers pas later dit jaar officieel open.

 

Twaalf jaar na de aanslagen van 11 september wordt in New York de laatste hand gelegd aan het One World Trade Center. Dit is de naam van het centrale gebouw van het nieuwe World Trade Center, waarvan de voorgangers na de aanslagen zijn ingestort. Met de antenne op het dak erbij gerekend is het gebouw maar liefst 546 meter hoog. Dat is gelijk aan 1776 feet, wat symbool staat voor het jaar 1776, waarin het Amerikaanse Congres de onafhankelijkheidsverklaring aannam.

 

Hoe New York New York er vanaf die enorme hoogte uitziet, kan je dankzij Time.com en het bedrijf GigaPan vanuit je zetel beleven. De interactieve foto werd geschoten op het allerhoogste platform van de antenne, vijf meter onder de 546 meter hoge top, door middel van een speciaal daarvoor gemaakte kraanarm. Van ‘foto’ kan je eigenlijk amper spreken: het gaat om een vernuftige montage, gecompileerd uit 567 hoge-resolutiebeelden. Die maken dat je niet alleen 360 graden rondom kan kijken, maar ook nog eens kan inzoomen tot op de kleinste details.

 

Benieuwd geworden naar het spectaculaire uitzicht? De feature, toepasselijk ‘Top of America’ gedoopt, kan je hier checken. En hieronder vind je nog een ‘making of’-video. En passant brengt Time.com op deze manier ook meteen haar geheel vernieuwde website onder de aandacht.

 

 

www.time.com/world-trade-center

Laatste reacties