Magazine

Je WhatsApp-status afschermen: nu ook op Android

Voor het eerst sinds de overname door Facebook is er een update verschenen voor WhatsApp op Android-toestellen. Vooral op het gebied van privacy zijn er dingen veranderd. Zo kan je voortaan ook als Android-geruiker je WhatsApp-status ('laatst gezien') afschermen voor andere gebruikers. Maar de laatste Android-update heeft meer. Zelfs meer dan de iOS-versie heeft!

 

Vind je het ook zo vervelend dat chatmaatjes kunnen zien wanneer je voor het laatst online was op WhatsApp? Iets wat om privacy-redenen immers lang niet altijd wenselijk is? Gebruikers van iOS kunnen deze status al jaren verbergen en nu is dat dan eindelijk ook mogelijk voor bezitters van een Android-toestel. Ga daartoe naar Instellingen > Chatinstellingen > Geavanceerd. Let wel, het kan tot 24 uur duren totdat de 'laatst gezien'-wijziging van kracht wordt. En gedurende 24 uur kan je de instelling niet terug wijzigen. Bovendien, zodra de instelling van kracht wordt, kan je andermans 'laatst gezien'-tijd ook niet meer zien. Niettemin voor velen een nuttige optie.

 

Maar er is meer. Op Android kan je namelijk kiezen of je de 'laatst-gezien'-tijd wilt tonen aan iedereen, alleen vrienden of juist aan niemand. Op de iPhone heb je enkel de keuze om de 'laatst gezien'-tijd aan iedereen of juist aan niemand te tonen. Daarnaast kan je op Android vanaf nu je profielfoto en WhatsApp-status verbergen of alleen aan vrienden tonen. Ook dat is (nog?) niet mogelijk op iOS. Overigens: het om zijn privacy en veiligheid bejubelde Telegram herbergt deze functies evenmin.

 

Verder biedt de nieuwe Android-versie een nieuwe widget voor ongelezen berichten toegevoegd en worden video's groter getoond in een chat. Een andere opmerkelijke nieuwe feature, tot slot, is de mogelijkheid om via de app het Whatsapp-abonnement van een vriend te betalen.

 

De update is nog niet te downloaden in de Google Play Store maar al wel op de website van WhatsApp. Als je met de browser van je telefoon deze link volgt, kan je hem gratis downloaden.

Laatste reacties