Magazine

Nieuwe features in jarige Facebook Messenger

Facebook Messenger bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met de aankondiging van nieuwe features. Het gaat om poll-spellen, woordeffecten, het delen van contacten en verjaardagscadeaus via Facebook Pay. Tegelijkertijd gaat Facebook weer meer communicatie mogelijk maken binnen de Facebook-app in plaats van de aparte Messenger-app.Tien jaar Messenger

 

Messenger werd in augustus 2011 gelanceerd als op zichzelf staande app, een aanvulling op de Facebook-app. Je kan ermee chatten met Facebook-vrienden, maar ook met personen die geen Facebook hebben. Anno 2021 is Messenger nog altijd de meeste gebruikte chatapplicatie na WhatsApp, dat sinds enkele jaren ook onderdeel van Facebook is.

 

Nieuwigheden

 

Ter gelegenheid van die tiende verjaardag kondigde Facebook een reeks nieuwe functies aan, waarvan de meeste direct worden uitgerold. Het gaat om poll-games, hulpmiddelen voor verjaardagsuitdrukkingen (onder meer een nieuw verjaardagsthema, een soundmoji voor verjaardagsliedjes en een verjaardags-stickerpakket) en de mogelijkheid om contacten te delen, zoals dat ook al bij WhatsApp mogelijk is.

 

FB

 

Een nieuwe functie die nog op komst is, is Word Effects. Daarmee kan je woorden koppelen aan emojis. Wanneer je dat woord of die zin dan in een bericht typt, zal Messenger automatisch de juiste emoji toevoegen aan het bericht. In een voorbeeld laat Facebook de uitdrukking ‘gelukkige verjaardag’ zien, vergezeld van een woordeffect van confetti-emoji’s die het scherm overspoelen.

 

Een andere functie, geldbedragen sturen via Facebook Pay, is enkel mogelijk voor gebruikers in de Verenigde Staten.

 

Spraak- en videogesprekken

 

Jarig of niet, sommige functies van Messenger worden terug ondergebracht in de hoofdapp van Facebook. Voor chatten met tekst zal je nog wel de aparte Messenger-app moeten installeren, maar voor spraak en video kan je in de toekomst weer gewoon terecht in de Facebook-app, meldt Bloomberg. Als je een Facebook-vriend wilt bellen word je dan niet meer omgeleid via Messenger.

Laatste reacties