info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > calorific
Calorific: hoe 200 calorieŽn van eender welk voedingsmiddel eruitzien
vrijdag 28 nov 2014 12:45 uur
calorieŽn tellen
Wat hebben anderhalve banaan, 31 gram pindakaas, een halve avocado en een klein stukje appeltaart met elkaar gemeen? Wel, ze bevatten alle ongeveer 200 calorieŽn!

Ongeacht welk dieet je volgt, aan calorieŽn tellen ontkom je niet. Want afvallen staat of valt uiteindelijk met de hoeveelheid calorieŽn die je binnenkrijgt en weer verbrandt. Ben je al dat rekenwerk een beetje beu, dan hebben we een handige app voor je: Calorific. Deze laat calorieŽn zien in plaats van dat je ze moet tellen! De app toont van 144 gangbare voedingsmiddelen telkens een portie van 200 calorieŽn. En dat is soms wel eens schrikken geblazen...

Calorific is erg handig om de hoeveelheid calorieŽn van tussendoortjes bij te houden, omdat de app - in tegenstelling tot gelijkaardige apps - op individuele voedingsmiddelen focust. Calorific drukt je met de neus op de feiten door middel van foto's waarop steeds porties van 200 calorieŽn van veel gebruikte voedingsmiddelen. 

"Understanding calories can be tricky, and knowing how many are in your food can be harder," staat in de intro van Calorific. En inderdaad, het is best moeilijk te behappen dat ťťn lepel tomatensaus calorietechnisch gelijk is aan een bord vol met champignons. En dat ťťn overheerlijke chocolade-eclair (hap-slik-weg!) evenveel van die vervloekte Kcals bevat als een schaal vol bosbessen.

In totaal bevat Calorific momenteel 140 voedingsmiddelen. Het is de bedoeling dat dat aantal nog wordt uitgebreid. Vanwege de Britse origine van de app staan er ook wel eens typisch Britse producten tussen die je bij ons wat minder vaak tegenkomt.

Downloaden, enkel (nog) in de Apple Store, is gratis, maar dan kan je slechts 30 foto's bekijken. Wil je toegang tot de gehele database, dan moet je de betaalde versie ŗ € 2,69 aanschaffen. Met het oog op het nieuwe jaar en de onvermijdelijke goede voornemens, is dat misschien geen slecht idee!

Helemaal nieuw is het concept desondanks niet. Op de website Caloriegallery.com vind je een nůg grotere verzameling foto's van '200 calorieŽn-foto's'. Ze biedt echter geen app.

Oh, en benieuwd hoe 2000 calorieŽn eruitzien? Kijk hier!

screenshot

screenshot

screenshot

screenshot

screenshot

screenshot

screenshot

www.calorificapp.com