info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > wat roken met je lichaam doet
Wat roken met je lichaam doet (visualisatie)
woensdag 11 dec 2013, 13:39 uur
We beschreven onlangs al eens wat er met je lichaam gebeurt als je stopt met roken. Op alle fronten begint je lijf aan herstel - voor zover mogelijk toch. Hoe ongezond roken daadwerkelijk is, ontdek je k op basis van deze knappe visualisatie, gemaakt in opdracht van de Cancer Society of Finland.

Tabak verandert mensen. Het verschil tussen rokers en niet-rokers openbaart zich in zowat alle delen van het lichaam en dus zeker niet alleen in de longen.

Tobaccobody.fi brengt het lange-termijneffect van roken op je lichaam op interactieve wijze in beeld. Je ziet twee lichaamshelften met aan de ene kant de rokende en aan de andere kant de niet rokende vrouw en man.

Terwijl akelige afbeeldingen op sigarettenpakjes menig verstokte roker niet lijken te deren, denken we dat een website als deze veel beter zal werken om roken te ontmoedigen. Ze confronteert je namelijk met wat tabak voor je fysieke verschijning betekent, bijvoorbeeld op het gebied van huid en haren. Zie daartoe ook deze foto's van identieke tweelingen, van wie de n rookt(e) en de ander niet.

Als we in onze gezondheid en portemonnee niet genoeg motivatie tot stoppen vinden, dan wellicht in onze ijdelheid?

Ng een argument om de peuk definitief uit te drukken vormen de effecten die hij heeft op ons voortplantingssysteem - zowel bij mannen als bij vrouwen. Bij mannen verslechtert roken de bloedcirculatie naar hun geslachtsdelen, wat kan leiden tot een lager aantal zaadcellen of zelfs erectiestoornissen.

Het is geen verrassing dat roken de ontwikkeling van de foetus zou kunnen belasten, maar Tabak Body meldt dat tabak ook funest kan zijn voor het libido van de vrouw.

Voldoende slecht nieuws om het vuurtje te doven? Tobaccobody.fi

tabaccobody2.~