info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > 10 natuurlijke remedies tegen rimpels
10 ongewone manieren om langer te leven
vrijdag 24 jan 2014, 16:45 uur
levensweg
Oud zijn wil je misschien liever niet, maar oud worden vast wél. Om dat laatste te bereiken weet je dat je gezond en gevarieerd moet eten, voldoende moet bewegen, niet moet roken en je alcoholgebruik moet matigen. Maar wat kan je verder nog doen?

10 ongewone dingen die je kunt doen om je levensduur te verlengen:

1. Ga later met pensioen

Het klinkt aantrekkelijk: (eerder) met pensioen gaan. Maar misschien is het wel de eerste stap naar je ondergang. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je je pensioen beter vijf jaar kunt uitstellen. Het sterftecijfer in de groep mensen die met pensioen gingen, was liefst 51% hoger dan in de groep die gewoon doorwerkte. Degenen die vijf jaar langer doorwerkten, zagen hun kans om te sterven in die periode met 10% afnemen!

2. Floss!

Een toenemend aantal onderzoeken toont aan dat er een verband is tussen je mondhygiëne, meer precies tandvleesaandoeningen, en hartaandoeningen. Tandvleesaandoeningen worden vooral veroorzaakt door voedselresten en bacteriën tussen je tanden. Behalve goed poetsen, doe je er dus goed aan te flossen. Tot nu toe is er alleen een verband, nog niet per se een oorzakelijk verband, aangetoond, maar feit is dat mensen met tandvleesontsteking twee keer zo vaak een hartaandoening hebben. Toeval?

3. Krik je seksleven op

Volgens een onderzoek hebben mannen die vaker een orgasme hebben, over tien jaar gemeten een 50% lager sterftecijfer dan mannen die minder frequent klaarkomen. Je kunt dus eenvoudigweg je overlevingskansen verdubbelen door vaker klaar te komen! Dat is nog eens een advies dat je niet snel bij je dokter zal horen!

4. Ga achter de geraniums zitten

Wij hebben er geen één staan, maar het schijnt gezond te zijn om je huis of kantoor vol te zetten met kamerplanten. Kamerplanten filteren giftige stoffen uit de lucht en dat betekent dat je minder bloot staat aan kankerverwekkende stoffen en je een lager risico op luchtwegaandoeningen loopt!

5. Verhuis naar het platteland

Stadsmensen leven minder lang dan plattelandsmensen. Niet alleen is de luchtvervuiling in stedelijke gebieden hoger, het leven is er ook een stuk gejaagder. Wil je langer leven? Verhuis dan van de stad naar een dorp!

6. Verander je voedingspatroon

Mensen die een Mediterraans dieet volgen, rijk aan olijfolie en noten, lopen minder kans op een hartaandoeningen dan mensen die een vetarm dieet volgen, volgens een onderzoek. Uit een ander onderzoek bleek dat mensen die noten toevoegden aan hun dieet en verder niks aan hun voedingspatroon veranderden, afvielen. De onverzadigde vetten uit olijfolie en noten hebben klaarblijkelijk een positief effect op je gezondheid.

7. Neem ten minste vier kinderen

Hoe het met mannen zit, weten we niet, maar vrouwen die vier kinderen of meer hebben, lopen minder risico te sterven aan een beroerte of hartaanval dan vrouwen met minder kinderen. Het krijgen van veel kinderen is klaarblijkelijk goed voor je cardiovasculaire gezondheid.

8. Eet een toetje

Desserts hebben de naam ongezond te zijn. Niets is minder waar. Mensen die af en toe een toetje nemen of wat zoets eten, hebben zelfs een hogere levensverwachting dan mensen die chocolade en zoetigheid afzweren. Ook hier geldt gematigdheid; je levensverwachting stijgt natuurlijk niet evenredig met je snoepconsumptie.

9. Drink (met mate)

Matig alcoholgebruik beschermt tegen diverse cardiovasculaire aandoeningen. Alcoholmisbruik daarentegen heeft precies het omgekeerde effect. Volgens sommigen kun je het best rode wijn drinken. Rode wijn bevat resveratrol en andere antioxidanten die zouden beschermen tegen hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Volgens anderen is het om het even of je rode wijn, bier of whisky drinkt.

10. Slaap minder dan acht uur

Een slaaptekort heeft nadelige gevolgen voor je gezondheid, maar te veel slapen is ook niet goed. Uit een onderzoek bleek namelijk dat vrouwen die zes tot zeven uur sliepen, langer leefden dan vrouwen die langer (of korter) sliepen.

Dit is een bewerking van het artikel: http://dailyhealthpost.com/10-unusual-ways-to-live-longer/.