info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > vlaamse ziekenhuizen vergelijken op zorgkwaliteit.be
Vlaamse ziekenhuizen vergelijken op Zorgkwaliteit.be
donderdag 4 juni 2015, 15:39 uur
De ziekenhuizen in Vlaanderen meten de kwaliteit van hun zorg. Sommige metingen doen ze vrijwillig, andere zijn verplicht. Op de nieuwe website Zorgkwaliteit.be kan je de gemeten resultaten per ziekenhuis raadplegen en vergelijken. Tot nog toe verlenen twee op de drie Vlaamse ziekenhuizen medewerking aan de site, die vandaag werd gelanceerd door Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen.

Indicatoren

Momenteel kan je de resultaten, die vrijwillig door de ziekenhuizen worden verstrekt, op dertien indicatoren bekijken en vergelijken. Tien daarvan hebben betrekking op borstkanker, zoals overlevingskans, diagnosestelling en behandelingstechnieken. Drie indicatoren gaan over de ervaringen van patiŽnten in ziekenhuizen: welke score geven ze aan hun ziekenhuis, bevelen ze hun ziekenhuis aan en staat er genoeg informatie op de ziekenhuiswebsite?

In de komende maanden en jaren zal de website aangevuld worden met meer cijfers. Je kan dan informatie vinden over handhygiŽne, geneesmiddelenvoorschriften en patiŽntenindentificatie. Volgend jaar volgen nog resultaten voor onder meer cardiologie en orthopedie.

zorgkwaliteit-be

Gťťn ranking

Alleen afgaan op de cijfers doe je beter niet, zeggen de makers, want dan trek je misschien verkeerde conclusies. En het is volgens Vandeurzen evenmin de bedoeling om er een soort ranking van te maken. Iets wat sommige ziekenhuizen wellicht vrezen. Eenderde van de ziekenhuizen kiest er vooralsnog voor om nŪet aan het project mee te werken.

www.zorgkwaliteit.be