info[]surfplaza.be
Gezond en fit
voor een betere lifestyle
Je bevindt je hier: startpagina > gezond en fit > nieuwe website helpt je gezond opvoeden
Nieuwe website helpt je gezond opvoeden
vrijdag 20 dec 2013, 13:39 uur
gezond opvoeden
Hoe leer je je kind groenten eten? Moet je je kind verplichten te sporten? Wat doe je als je vermoedt dat je dochter rookt? Hoe ga je als ouder verstandig om met tv- en computertijd? Ouders kunnen met deze en andere opvoedingsvragen voortaan terecht op www.gezondopvoeden.be.

De zopas gelanceerde webstek geeft antwoord op opvoedingsvragen over verschillende gezondheidsthema's. Zowel vragen rond gezondheid als moeilijk eetgedrag komen aan bod. Maar ook over moeilijke puberkwesties, zoals roken, alcohol- en cannabisgebruik, geeft gezondopvoeden.be advies. Het zijn kwesties waarmee ouders zich dikwijls wenden tot opvoedingswinkels en de Opvoedingstelefoon. Naast artikels bevat de site ook filmpjes, interactieve tests en doe-opdrachten.

www.gezondopvoeden.be is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) in samenwerking met de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) en de Universiteit Gent (UGent) en krijgt steun van de Vlaamse overheid.