Magazine

10 niet te missen gratis fotoapps van dit moment

We zijn dol op foto’s trekken, bewerken en delen. Daarom kunnen we ook geen genoeg krijgen van apps die dat proces vergemakkelijken of er een leuke dimensie aan toe voegen. Om wijs te laten geraken uit het enorme aanbod foto-apps halen we regelmatig wat krenten voor je uit de pap. Zo lijstten we onlangs apps voor je op om fotocollages te maken, om tekst aan je foto’s toe te voegen, 10 apps speciaal voor Instagram, en de nodige fotobewerkingsapps. Hieronder nog eens 10 applicaties die je als fotofanaat eigenlijk móet hebben. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want ze zijn alle gratis.

 

Lifecake (iOS en Android )

 

Bewaar en categoriseer foto’s van je opgroeiende kinderen met Lifecake . In een virtuele tijdlijn, zonder advertenties en het tumult van de hedendaagse social-mediakanalen, kan je eenvoudig terugblikken op mooie herinneringen en deze delen met familie en vrienden. Aangeprezen als een tijdmachine van het leven van je kind, maakt Lifecake het mogelijk om alle levensfasen te bekijken en alle jaren en data met elkaar vergelijken. Je bepaalt zelf wie de foto’s kunnen zien, en omdat Lifecake onderdeel is van Canon kan je tevens een echt fotoalbum laten samenstellen van de meest waardevolle momenten.

 


 

VSCO Cam (iOS en Android )

 

Met VSCO Cam kom je in contact met fantastische fotografen van over de hele wereld en kan je je fotokunsten delen. Leg een persoonlijk VSCO-dagboek aan om deel uit te maken van dit platform en laat je inspireren door de overige gebruikers. In tegenstelling tot veel andere social media worden je cloud en het aantal volgers niet getoond, zodat iedereen een gelijkwaardig creatief speelveld heeft. VSCO Cam biedt uitstekende mogelijkheden, waaronder het importeren van foto’s met een hoge resolutie en een voor-en-nafunctie om te laten zien welke bewerkingen een afbeelding heeft ondergaan. Met het downloaden van deze gratis app voor Android en iOS kun je jezelf op het platform introduceren.

 


 

Camera MX (Android )

 

De exclusief voor Android ontwikkelde Camera MX-app combineert krachtige fotoverbeteringstechnieken met een fraaie en eenvoudige interface. Dankzij zijn intelligente functies kun je zichtbaar scherpere foto’s maken en ze aanpassen, bijknippen en bewerken totdat ze perfect zijn. De nieuwste versie heeft een ‘fotografeer het verleden’-optie. Hiermee kun je de moeilijk te vangen seconden voor het nemen van een foto vastleggen zodat je nooit meer een moment hoeft te missen.

 

 

Lensical (iOS )

 

Lensical is alleen geschikt voor iOS en maakt het creëren van effecten net zo gemakkelijk als het toepassen van fotofilters. De app is speciaal ontworpen voor de grotere beeldschermen en kan bediend worden door middel van handgebaren. Hij is daarmee de perfecte aanvulling op de iPhone 6- en iPhone 6 Plus-camera’s.

 

 

Camera360 (iOS en Android )

 

Camera360 is een heel prettige editor. De app staat volkomen op zichzelf, is voorzien van een breed scala aan functies, advertentievrij en niet te opdringerig bij het aanbevelen van content waarvoor moet worden betaald. Als je een foto aanraakt nadat je er een filter overheen hebt gelegd kun je de bewerkte en onbewerkte versie handig met elkaar vergelijken. Een minpuntje is dat het importeren van foto’s iets meer handelingen met zich mee brengt dan eigenlijk nodig zou moeten zijn. Tip: via ‘Enhancement’ > ‘Night’ activeer je een geweldig filter voor het corrigeren van te donkere of onderbelichte foto’s.

 

 

PhotoWonder (iOS en Android )

 

Door een fantastische gebruikersinterface is PhotoWonder een van de snelste fotoapps voor iPhone en Android. Hij heeft daarnaast een uitstekende collagefunctie met meerdere lay-outmogelijkheden en beeldeffecten. De hoeveelheid filters is beperkt, maar de meeste ervan zijn zo professioneel ontworpen dat ze stukken waardevoller zijn dan het grotere aantal bewerkingsopties waarover minder goede apps vaak beschikken. Tip: het ‘Vintage’-filter heeft een magische uitwerking op foto’s van gebouwen en landschappen. Combineer hem met het ‘Sweety’-filter voor een dromerig retro-effect.

 


 

Vintage Deco (iOS )

 

Vintage Deco is een nieuwe fotoapp voor de iPhone die speciaal is gemaakt om je digitale kiekjes een nostalgische plakboeksfeer te geven. De filters werken een beetje onhandig en vertonen overeenkomsten met die op Instagram. Je kunt echter een heleboel plezier beleven door een foto te importeren en te spelen met klassieke fotokaders en retroplaatjes of ‘stamps’ die je aan de afbeelding kunt toevoegen. Tip: in het ‘Stamp’-gedeelte vind je een aantal even vermakelijke als bizarre opties, waaronder plaatjes met teksten als ‘All you need is love…and a cat’ en ‘Success is the best revenge’.

 


 

Magic Hour Lite (iOS , Android )

 

Dankzij de combinatie van subtiele filters en een tiltshiftfunctie om een vertekend perspectief te corrigeren kun je unieke resultaten bereiken met de Magic Hour Lite-app voor iPhone. Voor Android is hij beschikbaar onder de naam Magic Hour Free. De filters creëren effecten die vele malen geavanceerder zijn dan de gekleurde en overbelichte presets van andere fotoapps. Je moet er wel rekening mee houden dat de foto’s alleen kunnen worden bijgeknipt tot een vierkant formaat. Dit is enerzijds een nadeel, maar juist erg handig als je ze op Instagram wilt plaatsen. Tip: het ‘Magic Hour’-filter legt over alles een mooie en zachte gloed. De filters van deze app lijken het beste te werken op lichtere afbeeldingen die bij daglicht zijn genomen of zijn voorbewerkt om de onderbelichting te beperken.

 


 

LINE Camera (iOS en Android )

 

Strak en eenvoudig in het gebruik. LINE Camera beschikt over een aantal uitgekiende filters, kaders, pictogrammen en stempels. Je kunt tevens tekst aan je foto’s en afbeeldingen toevoegen en daarbij kiezen uit ruim honderd lettertypes en twintig kleuren. Hiermee is deze gratis fotoapp voor Android en iPhone een van de beste voor typografische bewerkingen. Tip: ga naar ‘Stamp’ > ‘Heart’-icoon > ‘Shine’ voor een leuke selectie kitscherige glittereffecten.

 


 

D3LTA (iOS en Android)

 

Tot slot nog deze, voor wie zich wat kunstzinnig wil uitleven met geometrische vormen. Met D3LTA tover je je foto’s om in hipsterkunstwerkjes, zoals je die ongetwijfeld al eens op sociale media als Instagram bent tegengekomen. De app biedt je meer dan dertig geometrische filters om op je foto’s los te laten. Met hoogst artistieke resultaten.

 

Laatste reacties