Magazine

1,2 miljard Facebook-gebruikers op één pagina

Niet minder dan 1,26 miljard gebruikers telt Facebook momenteel. Een duizelingwekkend aantal mensen, dat nu bij elkaar is gebracht op… één enkele webpagina! De Argentijnse webdesigner Natalia Rojas creëerde The Faces of Facebook, een project dat op het eerste gezicht van wat weg heeft van een sneeuwende televisie, maar bij andere inspectie daadwerkelijk de 1,26 miljard Facebook-gezichten gebroederlijk naast elkaar zet. Als je FB-user bent, sta je er dus ook tussen, al wordt het wel even zoeken naar jezelf…

 

Facebook ontstond op 4 februari 2004. In eerste instantie konden alleen studenten van enkele Amerikaanse universiteiten lid worden. In september 2006 werd Facebook geheel openbaar, waarna iedereen vanaf 13 jaar en ouder zich kon registreren. Al snel groeide de profielensite als kool en vandaag de dag staan wereldwijd 1,26 mensen met hun snufferd op FB, onder wie intussen ook al meer dan vijf miljoen Belgen. Het lijkt onmogelijk, maar op The Faces of Facebook staan al die gezichten bij elkaar.

 

De profielfoto's staan op chronologische volgorde. Zoom in om secties te kunnen bekijken. Klik geheel linksboven om de allereerste gebruikers te zien. Het zal je niet verbazen daar oprichter Mark Zuckerberg aan te treffen, evenals co-founders Chris Hughes en Dustin Moskovitz. Je eigen profielfoto opsnorren in deze populatie van miljoenen is zo goed als onmogelijk, maar de app connecteren via je Facebook-account biedt soelaas. Klik daartoe op het icoontje rechtsboven. Ook je FB-vrienden kan je op die manier eenvoudig traceren.

 


 

Rojas schrijft op de site dat er geen privacyregels van Facebook worden overtreden: "er wordt geen privé-informatie gebruikt of opgeslagen."

Laatste reacties