Magazine

5 browserextensies voor Facebook

In deze tijden van browseroorlog heb je de keuze uit heel wat browser-smaken: met name Internet Explorer, Firefox en het steeds verder oprukkende Google Chrome. Dankzij zogeheten browserextensies kan je je internetverkenner nóg meer naar jouw hand zetten. Extensies of plugins zijn een handige manier om de functionaliteit van je browser te verbeteren, door de toevoeging van applicaties, eigenschappen en personalisatieopties. Er bestaan er intussen ook al heel wat voor Facebook. Wij namen er vijf onder de loep die de moeite waard zijn en je gebruikservaring met de social networksite een stuk plezieriger kan maken.

 

1. Facebook Like

 

Met de officiële Facebook-extensie Facebook Like kan je elke webpagina die je bezoekt waarderen ('Vind ik leuk'), inclusief de websites zonder de Vind-ik-leukknop. Facebook Like voegt deze knop gewoon toe aan je favoriete browser. Voortaan kan je dus elke pagina leuk vinden, mits je een Facebook-account hebt natuurlijk. Naast waarderen kan je een pagina ook aanbevelen of een link direct delen. Deze extensie is beschikbaar voor de browsers Chrome en Firefox. De extensie voor die laatste is zelfs nog iets uitgebreider dan de versie voor Chrome.

 

Browsers: Chrome, Firefox

 

2. Social Fixer

 

Social Fixer (voorheen Better Facebook) is een gratis browserextensie die irritante ergernissen op Facebook 'fixt' en er tegelijkertijd talloze verbeteringen en functionaliteiten aan toevoegt. Tot de opties behoren het aanbrengen van tabs in je nieuwsberichten. Zo kan je berichten op onderwerp groeperen. Ook kan je gelezen berichten verbergen. Verder kan je het uiterlijk van je Facebook-pagina opleuken met talloze thema's, of 'skins'. Maak je pagina persoonlijker door de lay-out, stijl en kleuren op je pagina aan te passen. Dit zijn slechts enkele van de in totaal meer dan 75 opties die Social Fixer je presenteert.

 

Browsers: alle, behalve Internet Explorer

 

 

3. Facebook Photo Zoom

 

De naam zegt het al: met de (niet-officiële) extensie Photo Zoom kan je inzoomen op foto's, zonder deze eerst te moeten openen. Niet alleen foto's uit albums, maar ook profielfoto's. Wanneer je met je muisaanwijzer boven een foto zweeft, wordt deze automatisch uitvergroot. Handig!

 

Browsers: Chrome, Firefox, Safari

 

4. Google+Facebook

 

Google+Facebook integreert Facebook in Google+ en vice versa. Deze extensie voegt een Facebook-tab toe aan Google+ en wanneer je op Facebook bent, krijgt Google+ een nieuwe knop waarmee je een schermpje kunt openen met jouw Facebook-updates. Dus op welke van de twee sites je je ook bevindt, je kan de updates op beide sites nu vanaf één plek raadplegen.

 

Browsers: Chrome, Internet Explorer, Firefox

 

 

5. Facebook Blocker

 

Facebook, er is geen ontkomen meer aan. Of toch? Voor Facebook-haters in hart en nieren is er de Facebook Blocker. Deze extensie blokkeert Facebook's plug-ins op websites van derden en maakt genadeloos korte metten met de knoppen 'Vind ik leuk' en 'Aanbevelen'.

 

Browsers: alle, behalve Internet ExplorerLaatste reacties