Magazine

Zó maak je de perfecte Facebook-cover

Wellicht heb je je traditionele Facebook-profiel inmiddels vervangen door de veel besproken Timeline. Heb je dat nog niet, dan zal je binnenkort wel moeten. Het tijdlijn-profiel wordt immers binnen enkele weken bij iedereen automatisch geactiveerd. Hoog tijd dus om gênante foto's en updates uit het verleden te wissen. Én hoog tijd om een mooie omslag klaar te zetten. Da's immers de blikvanger van je nieuwe profiel en dé manier om je aanwezigheid op Facebook van een creatieve touch te voorzien. Er bestaan inmiddels zelfs de nodige sites en apps om je omslagfoto tot waar kunstwerkje te maken. Wij verzamelden de vier beste.

 

Pic Scatter

 

De omslag van je hagelnieuwe timeline is níet bedoeld voor reclame, zo meldde Facebook expliciet bij de introductie ervan. Je kan de vierkante centimeters wél gebruiken om er bijvoorbeeld (een gedeelte van) een favoriete foto te plaatsen. Maar wat nou als je héél veel favoriete foto's hebt? Welnu, dan is er Pic Scatter. Deze applicatie maakt het mogelijk om een collage te maken van door jou geselecteerde Facebook-foto's – zowel die van jezelf als kiekjes die je vrienden hebben geüpload – óf eentje van je Facebook-likes. Zodra je selectie compleet is, kan je deze laten 'shuffelen' tot een ware collage en vervolgens rechtstreeks uploaden naar je profiel. Shuffle ze!

 

 

BeFunky

 

BeFunky is één van de beste gratis online foto-editors, met een waaier aan gereedschappen, effecten en filters. Naast de editor bevat BeFunky een prima collagemaker. En die omvat dan weer een mogelijkheid om met je favo pics een fraaie Facebook-cover te compileren.

 

 

CoverJunction

 

Covermania alom bij CoverJunction. Op deze site vind je een grote collectie kant-en-klare omslagen in de meest uiteenlopende categorieën, gemaakt en gedeeld door Facebook-gebruikers. Je kan er dus ook zelf eentje aan toe voegen.

 

 

Timeline Cover Maker

 

Ontwerp je eigen omslag met de Timeline Cover Maker. Kies een mooie achtergrond – de site herbergt er enkele tientallen -, en pas die naar believen aan door er bijvoorbeeld tekst of grafische elementen aan toe te voegen. Daarna kan je hem opslaan op je computer en opladen naar je profiel. Er zit geen watermerk op, dus (bijna) niemand zal uitvinden hoe je dat fraais voor elkaar hebt gekregen.

 

Laatste reacties