Magazine

5 handige tools voor Pinterest

In een vorig artikel besteedden we al uitgebreid aandacht aan Pinterest, het nieuwste sociale medium, dat vooral onder vrouwen booming is. Voor wie nog niet weet wat het is: Pinterest is een online prikbord waarop je foto's die je op het web vindt kan prikken en delen met anderen. Zo'n prikbord kan je gebruiken voor legio doeleinden: het plannen van je bruiloft, inrichten van je huis of simpelweg voor de fun. Het razendsnel groeiende Pinterest heeft standaard een aantal handige functies om jouw account eruit te laten springen, zoals de Follow- button en Pin It-button, die je op elke website kan plaatsen. Maar Pinterest wordt nóg interessanter met de vijf handige tools die we voor je selecteerden.

 

Pinterest voor onderweg

 

Pinterest overal mee naar toe nemen? Geen probleem. Het platform is immers ook beschikbaar als officiële iPhone-app. Zo kan je overal en altijd iets op je prikbord prikken. Handig als je buitenshuis inspiratie opdoet voor je interieur of garderobe. 

 

 

Helaas is de officiële app niet beschikbaar voor Android-smartphones. De mobiele versie van de website stelt je weliswaar in staat gebruik te maken van alle functionaliteiten, maar je kan helaas geen foto's uploaden. Dat probleem kan je makkelijk omzeilen met een gratis Android-app, waarmee je foto's op je telefoon kunt uploaden naar Pinterest met de optie Pin to Pinterest.

 

Je kan tot slot ook de (betaalde) iOS-app Pinterest It downloaden, waarmee je vanuit een mobiele browser foto's direct op je prikbord kan prikken. De app beschikt over een geïntegreerde browser; als je Apple's mobiele versie van Safari wilt gebruiken, kan je de button in je browser integreren.

 

Ontdek je invloed op Pinterest

 

Ben je intussen een fervente pinner, of ben je als bedrijf actief op Pinterest en wil je weten hoe invloedrijk je bent in Pinterestland? Kijk dan eens op Pinreach. Pinreach meet je invloed op Pinterest en verschaft je tal van handige statistieken. Info over de laatste trends, recente activiteit, impact: Pinreach weet het allemaal. Om van het programma gebruik te kunnen maken moet je wel eerst even een account aanmaken. Eenmaal ingelogd, vertelt Pinreach je jouw score, waarschijnlijk gebaseerd op je aantallen pins, repins, likes, volgers, vrienden et cetera. We tasten (nog) in het duister over hoe je score precies tot stand komt, maar we zullen er niet ver naast zitten. Ook zet het programma je score af tegen de meest populaire leden.

 

 

Ook met Pinfpuff kan je jouw Pinfluence meten. Pinfpuff meet je populariteit op Pinterest en drukt de waarde van jouw pins in geld uit. Even inloggen met je e-mailadres en gebruikersnaam, en je krijgt een overzicht van jouw scores en een lijst met je aantallen volgers, pins enzovoort. Handige tip: het programma is niet gelinkt aan jouw account; je kan in de URL http://pinpuff.com/user/username 'username' vervangen door elke willekeurige gebruikersnaam om inzicht te krijgen in diens populariteit. Niet verklappen, hè?

 

Browserextensies

 

Google Chrome heeft een aantal browserextensies die het uploaden van foto's behoorlijk vergemakkelijkt en versnelt . Een selectie van de beste. [bron: TheNextWeb]

 

• Met Pin It kan je foto's prikken met een sneltoets.

Install Quick Interest voegt Pinterest toe aan je contextmenu; als je op een foto staat hoef je alleen maar op je rechtermuisknop te klikken en je kan de foto direct op één van je prikborden prikken. Pinterest Right Click doet hetzelfde in Firefox.

Easypinner for Pinterest is misschien wel de snelste manier om te prikken. Met deze extensie verschijnt een Pinterest-button op prikbare foto's.

• Met Pinterest Recent Acitivity Expander kan je de miniaturen uit je Recente Activiteiten-tab vergroten zonder op de link te hoeven klikken.

• Met Pinzy hoef je alleen maar met je muisaanwijzer over een foto heen te bewegen en ze wordt automatisch vergroot.

• Met Pin Search kan je soortgelijke afbeeldingen en achtergrondinformatie over elke afbeelding op Pin Search vinden met behulp van Google Afbeeldingen.

• De Pinterest Pin It Button van Shareaholic geeft je de hoeveelheid geprikte foto’s van een website. Al surfend kom je dus te weten hoeveel foto’s van een gegeven website geprikt zijn.

 

Screenshots delen op Pinterest

 

Als je veel screenshots prikt op Pinterest, bijvoorbeeld als je een webontwerper bent, kan het programma url2pin.it misschien van pas komen. Je hoeft alleen maar de URL van een website in te tikken, bijvoorbeeld www.surfplaza.be/magazine/, en url2pin.it maakt een schermafbeelding van de pagina, die je meteen op Pinterest kunt prikken. Razend makkelijk!

 


 

Verknip je foto’s

 

Met Picslice kan je foto's slicen. Je kan zelf het aantal verticale en horizontale sneden instellen. Met één verticale en horizontale snede deel je een foto op in vier kwadranten. Je kan de parten vervolgens letterlijk stuk voor stuk downloaden of allemaal tegelijk downloaden in een ZIP-file. Daarna kan je de foto’s één voor uploaden naar Pinterest voor een mozaïekachtig resultaat.

 

 

Bonus: Pingram

 

Met Instagram kan je foto's bewerken en delen; op Pinterest kan je foto's prikken. Het was wachten op iemand die de twee combineerde. Pingram heeft de primeur en maakte een bijzonder geslaagde mash-up. Maar wat is het precies? Pingram pakt de lay-out van Pinterest en geeft daarin je feeds, foto’s en comments van Instagram weer. Als je een foto opent, wordt die net zo weergegeven als op Instagram.

 


 

Toch is 1 plus 1 in dezen niet 2. Zo kan je niet commenten en kan je alleen foto’s uit je feed prikken op Pinterest. Dat je vrij makkelijk Instagram-foto's kan prikken op Pinterest, kan nog wel eens een struikelblok vormen voor fanatieke Instagrammers. Wij weten niet zeker of Instagram-gebruikers het zullen appreciëren wanneer hun foto's op Pinterest-profielen van derden verschijnen. Het is dus nog maar de vraag of Pingram in goede aarde valt bij Instagram-gebruikers.

Laatste reacties