Magazine

9 buitengewoon luxe hotels die je binnenkort kan boeken

Heb je altijd al eens onder water willen slapen? Of juist drijvend op het water? Of in een boomhut, of misschien een verlaten steengroeve, doch badend in luxe? En wat dacht je van een vakantie op een privé-eiland? Het klinkt misschien onwerkelijk, maar binnenkort is het allemaal mogelijk. CNN lijstte negen buitengewone hotelprojecten op die in de komende jaren voltooid zullen zijn. Je kan dus alvast gaan sparen. Of er op z'n minst even van dromen.

 

Keemala Resort – Phuket, Thailand

 

Ben je dol op boomhutten? Dan is het Keemala Resort de plek voor jou. In het tropische Thailand krijg je de mogelijkheid om te genieten van het heerlijke weer in prachtige rieten hutten. De hutten doen denken aan het Ewok-dorp van Star Wars. Hoewel vooral kinderen in boomhutten willen spelen, is dit wellness resort volledig op volwassenen gericht. Laat je onderdompelen in de culturen van vier fictieve stammen, ontdek de holistische spa, ga naar het yogapaviljoen, volg kooklessen, ga duiken en geniet van nog veel meer. Vanaf eind dit jaar geopend.

 

 

The Royal Atlantis – Dubai

 

Er komt een ware rivaal aan voor het Marina Bay Sands in Singapore. In 2018 opent in Dubai The Royal Atlantis, een waar luxe paradijs voor de echte liefhebber. Denk aan een Zwitserse kaas die gemaakt is van Lego en je hebt het uiterlijk van dit hotel te pakken. Deze unieke uitstraling zal ruimte geven voor 800 kamers en 250 luxe appartementen die verdeeld zijn over 46 verdiepingen. Luxe zal worden geherdefinieerd met de 1,4 biljoen dollar investering. Er komt een Gordon Ramsay-keuken in, een Givenchy-spa, een zwembad hoog in de lucht en uiteraard nog veel meer.

 

 

Shimao Wonderland InterContinental – Shanghai, China

 

Het is bijna zover. In 2017 open het Wonderland in Shanghai eindelijk haar deuren. Er is over geen ander hotel zoveel gepraat als over dit. Een verlaten steengroeve in Shanghai wordt omgetoverd tot een waar luxe paradijs. De 328 kamers zijn te vinden langs, of liever in, de ruige rotswand. De meeste lagere verdiepingen en restaurants zijn zelfs te vinden in de prachtige lagune onder water. Hierop aansluitend is er uiteraard een op water gebaseerd ontspanning plaats te vinden en een extreem sportgebied waar je onder andere kunt bungee jumpen en klimmen.

 

 

Dawang Mountain Resort – Changsha, China

 

Wonderland is niet het enige resort dat een steengroeve om kan toveren tot een luxe resort. Het Dawang Mountain Resort  wordt deels over een oude steengroeve heen gebouwd. IJs en water worden op een bijzondere wijze met elkaar gecombineerd. Aan de ene kant van het resort vind je een schitterend meer met tuin en aan de andere kant een indoor sneeuw centrum. Het vijfsterrenhotel zal 330 suites bevatten en uitkijken over het Tongxi-meer. Als alles naar wens gaat, dan kan je vanaf 2016 je tickets boeken om je helemaal te laten verwennen.

 

 

The Hotel Crescent – Baku, Azerbeidzjan

 

Wat hebben een Zuid-Koreaanse architect en de Kaspische Zee met elkaar gemeen? Dat is het Hotel Crescent in Azerbeidzjan. Dit halve maan vormend resort wordt een waar architectonisch meesterwerk en het middelpunt van het gigantische Crescent Bay-complex dat eind 2016 klaar moet zijn. Dankzij een schitterende brug kan je zo naar het vaste land gaan dat bol staat van de zakelijke en entertainmentcentra.

 

 

Poseidon Underwater Resort – Fiji

 

Heb je wel eens onder water geslapen? Nu is je kans gekomen. Het Poseidon Underwater Resort moet het eerste hotel worden dat volledig onder het water te vinden is. Er zullen 24 kamers inkomen, een bibliotheek, een spa, een restaurant en een evenementenzaal. En dat terwijl je constant omringd bent door het prachtige koraal en de meest bijzondere vissen. Er zullen zelfs vier duikboten aanwezig zijn die de gasten zelf kunnen leren besturen. Wanneer je altijd al een avontuur diep in de zee hebt willen beleven, dan zit je hier goed. Hopelijk is dit resort binnen de komende twee jaar afgebouwd.

 

 

Amillarah Private Islands – Dubai

 

Een eigen privé eiland, waarom niet? In Dubai is het de normaalste zaak van de wereld. De Amillarah Private Islands biedt je de mogelijkheid om in een van de luxe villa’s van de drijvende eilandengroep te verblijven. Er zullen naar alle waarschijnlijkheid 33 kunstmatige eilanden komen die allen de luxe bieden zoals alleen Dubai dat kan.

 

 

Lofoten Opera Hotel – Noorwegen

 

De Lofoten-eilanden bieden niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook de mogelijkheid om straks in alle comfort te genieten van het Lofoten Opera Hotel. Deze slangachtige constructie geeft 11.000 vierkante meter aan kamers, appartementen, een eigen theater en een spa. Uiteraard kun je de omgeving niet laten liggen en heerlijke wandelingen maken of genieten van de zee bassins. Het is nog niet duidelijk wanneer dit hotel zal worden geopend, maar hopelijk kunnen we er zo snel mogelijk van gaan genieten.

 

 

Salt & Water Floating Hotel – Nog niet bekend

 

De winnaar van de 2015 Millennium Yacht Design Award liet zien dat het mogelijk is om een hotel te creëren waarbij de kamers gewoon zelf kunnen wegdrijven. Er is een centrale plaats waar onder andere de receptie en het restaurant zijn geplaatst en waar de kamers aan vast zitten. Je kan je kamer loskoppelen en ermee over de meren varen zoals jij dat wilt. Er is nog niets gebouwd, maar dankzij de vele interesse in het project lijkt het erop dat dit niet lang meer kan duren.

 


 

Bron: CNN

Laatste reacties