Magazine

12 van ’s werelds meest bijzondere hotels

Wanneer het aankomt op reizen, zoekt men meestal hotels die gunstig liggen, betaalbaar en comfortabel zijn. En daar is natuurlijk niks mis mee. Maar misschien wordt je vakantie pas écht de moeite wanneer je eens iets totaal anders uitprobeert. Inspiratie nodig? Deze twaalf excentrieke hotels, uitgezocht door TripAdvisor, zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke reis.

 

Inntel Hotel Zaandam (Amsterdam)

 

Op het eerste gezicht lijkt dit hotel gemaakt te zijn van een reeks op elkaar gestapelde huizen. Geïnspireerd door de architectuur van de traditionele huizen in de Zaan regio, maakt het Inntel Hotel Zaandam een opvallende verschijning. Eén ding is zeker, je zult dit hotel niet mislopen. Doordat het is gelegen naast het treinstation van Zaandam, zit je al binnen twaalf minuten in het centrum van Amsterdam.

 

 

Inntel Hotel Amsterdam Zaandam | Provincialeweg 102, 1506 MD Zaandam, Nederland

 

Faralda Crane Hotel (Amsterdam)

 

Oorspronkelijk maakt het deel uit van een Amsterdams scheepswerf dat opereerde tussen 1894 en 1979. Dit historisch stukje Amsterdam is omgetoverd in een tof hotel. De Faralda Crane Hotel is gelegen aan de top van een 50 meter hoge constructie en er zijn slechts drie suites die je kunt reserveren. Is een verblijf bovenop een voormalig industrieel gebouw niet spannend genoeg? Dan kun je er ook nog voor kiezen uit een kraan, met een touw, een vrije val van 50 meter te maken.

 


 

Faralda Crane Hotel | NDSM-Square 78, 1033 WB Amsterdam, Nederland

 

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort (Huzhou)

 

Het Sheraton Huzhou Hot Spring Resort in China – dat beroemd is om zijn donutachtige vorm – biedt diensten en voorzieningen aan, die nóg aantrekkelijker zijn dan de architectuur. Zo heeft het hotel een onderwaterbrug die de twee torens van het hotel met elkaar verbindt. Daarnaast zijn er 's nachts spectaculaire lichtshows die de kenmerkende structuur van het gebouw voortdurend verlichten.

 


 

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort | No.5858 Taihu Road, Huzhou 313000, China

 

Hotel Jested (Liberec)

 

Dit hotel – gebouwd in de jaren '60 – lijkt meer uit een set van een sci-fifilm te komen, dan een plek om te overnachten. 1012 meter boven de zeespiegel, biedt Jested een prachtig panoramisch uitzicht op het platteland van Tsjechië. Volgens de website van het hotel zijn de leuningen uit het interieur gemaakt van afgedankte stukken staal die aan elkaar zijn gelast. Dit geeft het hotel een mooie industriële uitstraling.

 


 

Hotel Jested | Horni Hanychov 153, Liberec 46008, Tsjechië

 

9 Hours Capsule Hotel (Kyoto)

 

Geen goede keuze als je last heb van claustrofobie. Je slaapt in het 9 Hours Capsule Hotel Kyoto namelijk alleen in een capsule. Binnen elke capsule zit een besturingssysteem dat je slaapritme ondersteunt. Dit zou bijdragen aan een betere nachtrust. Als we de recensies op Tipadvisor evenwel mogen geloven, is aan geluidsisolatie dan weer minder aandacht besteed. Neem dus best oordoppen mee, als je het gesnurk in de capsule naast je liever niet hoort.

 


 

9 Hours Capsule Hotel Kyoto | 588 Teramachi Shijokudaru Teianmaenocho, Shimogyo-ku, Kyoto 600-8031 Kyoto, Japan

 

Sun Cruise Resort (Donghae)

 

Wil je graag op een cruise, maar ben je bang om zeeziek te worden? Dan is het Sun Cruise Resort in Zuid-Korea misschien wel het antwoord. Het resort noemt zichzelf "het eerste luxe cruiseschip op het land". Je vindt hier alles wat je ook op een luxe cruiseschip vindt – behalve mogelijke zeeziekte.

 


 

Sun Cruise Resort | 950-39, Heonhwa-ro, Gangdong-myeon, Donghae, Gangwon-do, Zuid-Korea

 

Spitbank Fort (Pirtsmouth)

 

Spitbank Fort ligt middenin de zee. Met een kenmerkende ronde buitenkant is de Engelse plaats getransformeerd in een luxueuze privé-eiland met een zwembad op het dak, sauna en plek om bij een vuurtje te zitten. Is dit nog niet bijzonder genoeg? Er schijnt een geest te verblijven op Spitbank Fort!

 

 

Spitbank Fort | Solent Forts Port Office, Lock Keepers Cottage Gunwharf Quays, Portsmouth PO1 3FH, Engeland

 

Free Spirit Spheres (Qualicum Beach, Brits-Columbia)

 

Gelegen in het regenwoud aan de kust van Vancouver Island, heeft Free Spirit Spheres individuele, zwevende, bolvormige boomhutten, ontworpen om gasten op een nieuwe manier kennis te laten maken met de natuur. Drie handgemaakte boomhutten – Eve, Eryn en Melody – zijn te reserveren voor overnachtingen. Toegang tot de 'kamers' houdt in wandelingen te maken over loopbruggen en wenteltrappen.

 


 

Free Spirit Spheres | 420 Horne Lake Road, Qualicum Beach, British Columbia V9K 1Z7, Canada

 

The Aurora Express (Fairbanks, Alaska)

 

Zorgen maken over het missen van je halte hoeft hier niet. Je overnacht namelijk in een stilstaande trein. Eigenaren Mike en Susan Wilson hebben de oude Alaska Railroad wagons gerenoveerd tot een unieke bed & breakfast, bekend als The Aurora Express. Elke kamer is ingericht met een thema gebaseerd op een historische periode in Alaska. De wagons in de trein zitten permanent vast en nemen ruim 200 meter rails in beslag. The Aurora Express kijkt uit over de Tanana rivier, bergen van de Alaska Range en de stad Fairbanks.

 

 

The Aurora Express | 1550 Chena Ridge Road P.O. Box 80128, Fairbanks, AK 99708, VS

 

Wigwam Motel (Holbrook, Arizona)

 

Luxueus is het niet, maar het Wigwam Motel biedt wel individuele tipi's die gezellig en comfortabel zijn. Beïnvloedt door de Indiaanse cultuur, is Frank Redford in 1930 begonnen met het bouwen van deze motels in heel Amerika. Slechts drie bestaan er nu nog.

 


 

Wigwam Motel | 811 W. Hopi Dr., Holbrook, AZ 86025, VS

 

La Balade des Gnomes (Durbuy)

 

La Balade des Gnomes lijkt op een gekke boerderij, maar is eigenlijk een fantasierijk hotel met tien gastvertrekken. Van de Trojaanse paard-suite, tot de 'zeilboot' in zijn eigen zwembad, is elke kamerinrichting geïnspireerd door een sprookje.

 


 

La Balade des Gnomes | 20, Rue de Romeleu, Heyd, Durbuy, België

 

Hotel Costa Verde (Costa Rica)

 

Dit vintage 1965 Boeing 727-vliegtuigcasco ligt in de jungle van Costa Rica. Hotel Costa Verde kocht deze ongebruikte vliegtuigen en vervoerde het van de internationale luchthaven van San Jose naar het weelderige Manuel Antonio Natonal Park. Het is gerenoveerd en omgebouwd tot een luxe hotelsuite die zich 15 meter in de lucht bevindt. Op deze hoogte kun je genieten van het uitzicht op de oceaan en jungle.

 


 

Hotel Costa Verde | Manuel Antonio Road, Manuel Antonio National Park Costa Rica

Laatste reacties