Magazine

Dit is het beste hotel van 2015 – volgens Tripadvisor

Uit meer dan 8100 hotels werd Gili Lankanfushi tot het beste hotel ter wereld (2015) gekroond door TripAdvisor. Dit toevluchtsoord op een van de bijna 1200 koraaleilanden van de exotische Malediven is een hotspot voor duikers en iedereen die verzot is op parelwitte stranden en diepblauwe wateren. En voor iedereen die onbetaalbare luxe kan betalen. (On)betaalbaar of niet, het kan nooit kwaad om even weg te dromen, en dus laten we je aan de hand van wat mooie plaatjes nader kennismaken met deze TripAdvisor-topper.

 

Gili Lankanfushi, vroeger bekend als het Six Senses Resort, ligt op het tropische eiland Lankanfushi in de Indische Oceaan, dat deel uitmaakt van de eilandengroep Malé. Malé – ook de naam van de hoofdstad van de Malediven – is een van de 26 atollen en bijna 1200 (koraal)eilanden die samen de Malediven vormen. Om op Lankanfushi te komen, land je met het vliegtuig op Malé International Airport, van waaruit het nog ongeveer 20 minuten met de (speed)boot is naar Lankanfushi. 

 

 

Gili Lankanfushi bestaat in totaal uit 45, bepaald niet karige hutten boven het water, bereikbaar via steigers, de verste wel 200 meter van de kust. 'Sleep with the fishes', de bekende zin uit The Godfather, krijgt hier een meer letterlijke en gelukkig ook een minder lugubere betekenis. 

 

 

 

 

Naast 29 even luxe als milieubewuste villa's vind je in het resort ook nog The Residence en Crusoe Residence, die gevormd worden door 8 respectievelijk 7 extra luxe villa's. Die laatste zijn volledig van het land afgesloten en alleen bereikbaar per boot. 

 

 

 

 

 

 

 

Het summum van luxe wordt gevormd door de decadente The Private Reserve, met 250 vierkante meter de grootste villa boven het water ter wereld. De woonkamer bevindt zich recht boven een turquoise lagune, en gasten hebben een eigen spa, compleet met sauna, stoombad en massagefaciliteiten. 

 

 

 

Gili Lankanfushi is een plek om heerlijk te ontspannen, je lekker te laten verwennen door het toegewijde personeel en natuurlijk te snorkelen of duiken in de diepblauwe zee. 

 

 

Culinair genieten kan in een van de twee luxe restaurants die het resort rijk is. In het intieme Japanse fushionrestaurant By The Sea, gelegen op een dakterras en met slechts 26 zitplaatsen, of in het Main Restaurant, aan de westkust van het eiland. Versere sushi krijg je nergens en de groenten worden op het eiland verbouwd. Voor een cocktail kun je terecht in de bar boven het water. 

 

 

 

Niet alles op het eiland bevindt zich boven het water; de wijnkelder ligt, natuurlijk, onder de grond. Naast wijnopslag vormt deze kelder ook het decor voor wijnproeverijen en wijndiners. 

 

 

Hoewel Gili Lankanfushi bij uitstek een locatie is voor een luiervakantie, hoef je niet bang te zijn voor verveling. Surfen, snorkelen en duiken tussen de reuzenmanta's, rifhaaien en zeeschildpadden behoren, naast 'gewoon' zwemmen natuurlijk, tot de favoriete activiteiten van bezoekers die hier 'gestrand' zijn. En dan 's avonds vanaf een strandbedje genieten van een film in de kleine openluchtbios op het strand. Het moet ook wel gezegd: er is op het eilandje verder niet veel te beleven ’s avonds, dus je bent aangewezen op de faciliteiten van het hotel.

 

 

 

 

Voor iedereen die in tegenstelling tot de gelukkige gasten van The Private Residence geen privé-spa heeft, is er de überluxe The Meera Spa. Door de glazen vloer en het heldere water kun je hier de zeebodem zien, wat een extra dimensie toevoegt aan de ontspannende behandelingen.  

 

 

De vraag die waarschijnlijk al een tijdje op je lippen brandt, is: wat kost een vakantie daar nu eigenlijk? Het beste hotel ter wereld is vanwege z'n exclusiviteit niet geheel verrassend ook een van de duurste hotels ter wereld. Met kamerprijzen vanaf circa 1200 euro per nacht, is Gili Lankanfushi alleen weggelegd voor de rijken der aarde of voor een koppel dat een heel leven gespaard heeft om hier zijn tweede huwelijksreis door te brengen. Al kun je natuurlijk ook met zes man bij elkaar leggen en de 10.000 euro die de The Private Residence per nacht kost ophoesten.

 

Foto's: TwistedSifter en Architecture and Design

Laatste reacties