Magazine

Happening: WhatsApp-alternatief voor groepsgesprekken en het maken van afspraken

WhatsApp is in onze contreien de meest gebruikte berichtendienst, al kent de app wel degelijk wat zwakke punten. Zo kunnen groepsdiscussies al snel onoverzichtelijk worden, zeker als je het gesprek niet live kan volgen. Samen iets regelen via WhatsApp, bijvoorbeeld een datum prikken voor een uitje, is daardoor nogal eens een moeilijke opgave. De app Happening, bedacht door Nederlandse informaticastudenten, speelt slim in op die lacune, en lijkt zelfs een heuse WhatsApp-concurrent te worden!

 

Happening is voornamelijk ontwikkeld als hulpmiddel bij het organiseren van praktische zaken in grote groepen. Aangezien communicatie daarin heel belangrijk is, heeft de chatfunctie een belangrijk aandeel in de app, maar de drie Nederlandse bedenkers hebben er nog enkele leuke extraatjes in gestoken in de vorm van plug-ins. Zo kan je niet alleen chatten met je vrienden, maar ook spelletjes spelen of bijhouden wie wat moet betalen. Daarnaast zitten er bijvoorbeeld ook een datumprikker, een eetlijst en een boodschappenlijstje tussen de functies.

 

 

De app is amper vier weken na de lancering al 35.000 keer gedownload en lijkt dus serieuze competitie te bieden in messaging-land. Het succes van de app is volgens de ontwikkelaars mede te danken aan de fun factor, en daar zorgt de foto-hunt voor. In deze feature schotelt Happening je allerlei selfie-opdrachten voor die door de hele groep uitgevoerd kunnen worden.

 

Hoewel de app al heel wat leuke plugins heeft, hebben de ontwikkelaars ervoor gekozen om er een open platform van te maken. Dat wil zeggen dat iedereen met een beetje verstand van programmeren, zelf nieuwe extra's aan de app kan toevoegen.

 

Momenteel is Happening vooral populair onder studenten, en het is dan ook niet onlogisch dat de bedenkers alle studentenhuizen in Nederland afgaan op zoek naar feedback om de app nog te verbeteren. Als alles helemaal op punt staat, zal de zoektocht zich verder zetten naar investeerders. In eerste instantie zullen ze die lokaal zoeken, maar daar stopt de ambitie van de jonge ondernemers niet: ook op internationaal vlak willen ze gaan scoren. Wellicht is Vlaanderen een mooie eerste stap in die richting.

 

Download Happening gratis voor iOS of Android.

Laatste reacties