Magazine

Layout maakt collages van je Instagram-foto’s

Er bestonden al diverse (web)apps om van een reeks foto's een mooie collage te maken. Deze week kwam daar een nieuwe, mobiele app bij, Layout genaamd, van de makers van… Instagram! Met Layout maak je in een handomdraai een fraaie collage van maximaal negen (Instagram-)foto's. Voorlopig enkel nog beschikbaar voor iOS, maar een Android-versie is in de maak.

 

Zoveel mooie plaatjes geschoten en alle té mooi om níet op je Instagram of Facebook te posten? Dan giet je ze wellicht best in een collage. Layout is daar de ideale tool voor: gratis, eenvoudig, intuïtief en snel. Nu mochten we van de makers van Instagram misschien ook niet anders verwachten.

 

Zo werkt het

 

Je kan tot negen foto's kiezen uit je collectie om vervolgens één van de talloze collage-opties te selecteren die de app je automatisch voorstelt. Om snel de juiste foto te vinden, hebben de ontwikkelaars van Layout een handigheidje in de app verwerkt. Zo kan je kiezen uit al je foto's, maar er zijn ook twee filters ingebouwd: 'recente foto's' en 'gezichten'. Vooral die laatste is een leuk hulpmiddeltje, want zo zie je meteen de foto's van al je vrienden, en uiteraard je meest fotogenieke selfies.

 

 

En hoewel de keuze in collage-opties al enorm lijkt in het eerste scherm, krijg je na je keuze alleen nog maar meer mogelijkheden. Zo kan de grenslijn tussen twee foto's naar hartenlust verschoven worden en kan je ook iedere foto apart heel handig groter of kleiner maken, kantelen en zelfs spiegelen. Wanneer je collage klaar is, kan je het ontwerp uiteraard meteen op Instagram of grote broer Facebook posten, maar je kan het eindresultaat ook mailen of via een berichtje naar je vrienden versturen.

 

Downloaden

 

De app is momenteel enkel voor iOS-gebruikers beschikbaar (hier), maar er wordt in de komende maanden wel ook een Android-versie verwacht. Net zoals Instagram en Facebook, is ook Layout volledig gratis. De enige vereiste is dat je minstens iOS 7 op je smartphone of tablet hebt staan.

 

Layout is trouwens de tweede standalone-app van Instagram, na de video-app Hyperlapse.

Laatste reacties