Magazine

De app Moment helpt je van je iPhone-verslaving af

Spendeer je naar jouw mening te veel tijd op je iPhone of iPad? Ben je welbeschouwd verslaafd aan social media? Dan is er de app Moment om daar korte metten mee te maken. Moment is een activiteitentracker die bijhoudt hoelang je op je telefoon of tablet zit en je waarschuwt wanneer je er overmatig gebruik van maakt. Ook kan de applicatie het iPhone-gebruik van je gezinsleden voor je in de gaten houden. Opdat jullie weer eens met z’n allen telefoonloos aan tafel zullen zitten.

 

Activiteitentracker

 

Moment is in beginsel een activiteitentracker die op de achtergrond draait om bij te houden waar je op een dag allemaal geweest bent. Maar de app focust vooral op je telefoon- of tabletgebruik: hoeveel gebruik je je iPhone of iPad en welke apps gebruik je het meest? In iOS zit een vergelijkbare functie, maar die toont alleen welke apps het meeste van je batterij gebruiken, niet hoeveel minuten je de app hebt gebruikt.

 

Coach

 

Alleen al het inzicht in je apparaat- en appgebruik kan voldoende zijn om er minder tijd aan te besteden. En anders biedt Moment allerlei tweaks om je een handje te helpen, van subtiele reminders tot een ingebouwde coach waarmee je jezelf kunt trainen om je iPhone minder te gebruiken. De coach laat je concrete doelen stellen, zoals meldingen uitzetten, de telefoon eens 30 minuten neerleggen of zonder telefoon naar bed gaan. Elke dag kan je een nieuw doel behalen via de coach. Gaandeweg zul je in de app zien dat je steeds meer offline quality time spendeert.

 

Familie

 

Ben je een echt familiemens en wil je dat jullie samen meer offline tijd doorbrengen? Zodat jullie ‘s avonds aan de eettafel weer normale gesprekken met elkaar kunnen voeren? Dan is er Moment Family. Daarmee laat je iedereen in je gezin de app installeren en kan je vervolgens op je eigen toestel bijhouden wat hun gebruik is. En zij kunnen dat natuurlijk ook van jou zien. Desgewenst stel je een tijdsperiode in waarin iedereen zijn iPhone niet mag gebruiken zodat je gezellig samen kan eten of tv kijken.

 

 

GPS

 

Houd er rekening mee dat Moment voor veel van zijn functies gebruikmaakt van GPS, waardoor je batterij sneller leeg kan raken. Voor nieuwe iPhones en iPads mag dat echter geen probleem zijn.

 

Gratis en betaald

 

Moment is gratis te downloaden voor iPhone en iPad (niet voor Android), maar bepaalde functies zoals Moment Family zijn betaalde in-app-aankopen.Laatste reacties