Magazine

Kan je chatberichten citeren in Instagram Direct?

Ons dagelijkse digitale babbelen wordt behoorlijk gedomineerd door Facebook, dat naast Facebook (Messenger) ook eigenaar is van Instagram (Direct) en WhatsApp. Nu werken die chatprogramma’s allemaal weliswaar ongeveer hetzelfde, toch zijn er verschillen. Zo is het in Facebook Messenger en WhatsApp mogelijk om direct op een bericht te antwoorden door dat bericht te citeren. Daardoor worden gesprekken veel gestroomlijnder. In Instagram Direct is dat echter niet mogelijk, of toch?Quoten in Instagram Direct

 

Misschien heb je in Instagram Direct wel eens gezien dat iemand direct op jouw bericht reageerde door het te quoten:

 

 

Hoogstwaarschijnlijk woont deze persoon buiten de EU, want daar werd deze functionaliteit vorig jaar inderdaad uitgerold.

 

Privacywetgeving

 

Instagram-gebruikers binnen de EU echter kunnen vooralsnog geen berichten quoten — noch in de mobiele versie, noch in webversie van het platform. Dat heeft wellicht met privacywetgeving te maken. Daarin worden strengere regels gedicteerd voor het gebruik van data op communicatiediensten in EU-landen.

 

Test

 

Berichten quoten in Instagram Direct is bij ons dus niet mogelijk. Maar opvallend genoeg kan je in Facebook Messenger en WhatsApp wél andermans berichten aanhalen en direct beantwoorden. En die diensten hebben toch ook met die privacywetgeving te maken?

 

De exacte reden voor het ontbreken van de citaatfunctie voor Instagram-gebruikers in de EU blijft dus een beetje onduidelijk. Nu werd die functie wel pas een jaar geleden door Instagram getest en mogelijk heeft men besloten om EU-gebruikers nog even te laten wachten.

 

Facebook Messenger en WhatsApp

 

Hoe dan ook, voor overzichtelijke gesprekken met vrienden en familie gebruik je best WhatsApp of Facebook Messenger, terwijl Instagram Direct vooral handig is om direct met je volgers te chatten.

 

In Facebook Messenger kan je berichten citeren door middel van een reply-knop bij het bericht. In WhatsApp door op het bericht te tikken, even vast te houden en dan op Antwoord te tikken.

Laatste reacties