Magazine

Instapaper: maak je eigen krant van je favoriete webpagina’s

Je kent dat wel: je surft op je telefoon langs de nieuwssites en komt diverse interessante nieuwsartikelen tegen. Je hebt momenteel echter geen tijd om die allemaal te lezen. Als jou dat vaak overkomt, is Instapaper een bijzonder handige app. Deze mobiele applicatie en browser-plugin helpt je om artikelen te bewaren, zodat je die later alsnog kan lezen, desgewenst offline. Zo stel je als het ware je eigen krant samen.

 

Handig

 

Natuurlijk kan je webpagina’s ook bewaren door ze ‘gewoon’ in de leeslijst van je webbrowser te zetten. Maar Instapaper is net even handiger. De app is namelijk in staat om veruit de meeste webpagina’s op te slaan in platte tekst, zonder opsmuk. Zodoende worden al je bewaarde artikelen in dezelfde, prettig leesbare lay-out gegoten. Je kan die lay-out desgewenst naar believen aanpassen door lettertype en -grootte, en kleuren te kiezen.

 

Alle inhoud die je aan Instapaper toevoegt, wordt in de app bewaard en is dus ook offline te bekijken. Handig voor in openbaar vervoer of andere plekken waar je wel de tijd hebt, maar geen fatsoenlijke internetverbinding.

 

 

Aan de slag

 

Instapaper werkt heel eenvoudig. Na het downloaden maak je een account aan met behulp van je e-mailadres. In je webbrowser, bijvoorbeeld Safari, vind je Instapaper onder de knop Delen. Mocht de app daar nog niet bij staan, voeg die dan toe door op Meer te tikken. Vervolgens kan je onbeperkt webpagina’s opslaan, verwijderen en sorteren.

 

Favoriete artikelen kan je liken zodat in een aparte map ‘Leuke artikelen’ worden bewaard. Ook kan je je eigen opmerkingen aan markeringen of tekst uit artikelen toevoegen.

 

Instapaper is verkrijgbaar als mobiele app voor iOS en Android en als browser-plugin voor Google Chrome.

Laatste reacties