Magazine

Batterij besparen op je iPhone: 12 tips

Met al het moois dat wij hier regelmatig op mobiel gebied presenteren, raakt de batterij van je iPhone misschien snel op, zeker als je een wat ouder toestel bezit. Maar maak je geen zorgen: om te voorkomen dat je je iPhone om de haverklap moet opladen lees je hier een dozijn tips om de batterijduur van je toestel te verlengen.

  

1. Schakel de energiebesparingsmodus in

 

De aangewezen knop voor het besparen van batterij is die onder Instellingen > Batterij. Daar kan je de zogenaamde energiebesparingsmodus in- of uitschakelen.

 

In de energiebesparingsmodus worden achtergrondactiviteiten (zoals downloads, apps bijwerken en e-mail ophalen) tijdelijk verminderd. Ook wordt de helderheid van je scherm gedimd en worden foto’s niet meer naar iCloud geüpload. Zodoende zal je al flink besparen op het gebruik van je batterij.

 

Let op: het heeft voor je batterijgebruik geen zin om recent gebruikte apps te sluiten. Wanneer je ze gewoon ongebruikt open laat, wordt er geen extra batterij belast en kost het ook minder kracht wanneer je de app opent. Het kost zelfs meer energie als je apps afsluit en daarna weer opstart.

 

2. Verlaag de helderheid van het scherm

 

De batterij van je iPhone gaat langer mee met een lagere helderheid van het scherm. Dit pas je aan door het bedieningspaneel te openen. Sleep de helderheidsbalk (die met het zonnetje) omhoog of omlaag om de helderheid aan te passen.

 

3. Schakel (vaker) de donkere modus in

 

Bij de zogenaamde donkere modus worden pixels uitgeschakeld bij zwart beeld, waardoor deze geen stroom verbruiken. Naast de lay-out van je telefoon bieden tegenwoordig ook veel apps en websites een donkere modus.

 

Je stelt de donkdere modus in via Instellingen > Beeldscherm en helderheid. Hier is het ook mogelijk om een vaste tijdsspanne in te schakelen wanneer je telefoon ‘op zwart’ moet gaan.

 

4. Gebruik een zwarte achtergrond

 

Behalve met de donkere modus kan je ook batterij besparen door een zwarte achtegrond te installeren. De pixels van de zwarte achtergrond verbruiken immers geen energie.

 

Je kan een nieuwe achtergrond kiezen (desgewenst uit je camerarol) door naar Instellingen > Achtergrond te gaan en dan op Voeg een nieuwe achtergrond toe te tikken.

 

5. Zet je pushnotificaties uit

 

Het uitzetten van de pushnotificaties brengt rust en bespaart ook nog eens batterij. Dergelijke notificaties veroorzaken immers het oplichten van het beeldscherm, maken geluid en laten je toestel trillen. Veel van die meldingen heb je niet eens nodig, of ze zijn niet interessant voor jou.

 

Je kan niet in een keer alle notificaties uitschakelen. Dit zul je per app moeten doen onder Instellingen.

 

6. Gebruik geen automatische app-downloads

 

Je iPhone laat apps automatisch updaten, zodat je altijd de nieuwste versie hebt. Handig, maar het kost ook energie. Om dit te veranderen ga je naar Instellingen > App Store. Zet bij Automatische downloads de schakelaar uit bij App-updates. Desgewenst kan je ook de schakelaar uitzetten bij Appdownloads. Hiermee worden apps gedownload die zijn aangeschaft op andere apparaten.

 

7. Zet ‘Niet storen’ aan

 

Ben je druk aan het werk of lig je te slapen, dan zijn pushnotificaties ongewenst. Met de optie Niet storen, op het bedieningspaneel bij Focus, houd je deze pushnotificaties stil. Ze komen wel binnen, maar je beeldscherm wordt niet opgelicht, er is geen geluidje en je telefoon trilt niet. Dit alles bespaart batterij terwijl jij door kan gaan met wat belangrijk is.

 

8. Schakel e-mailcontrole uit

 

Je iPhone controleert geregeld of er nieuwe e-mails zijn binnengekomen. En dat kost batterij, ook als je geen e-mails ontvangen hebt. Om deze e-mailcontrole uit te zetten ga je naar Instellingen > Mail > Accounts > Nieuwe gegevens. Zet de instellingen hier op Elk uur of Handmatig.

 

9. Schakel locatievoorzieningen uit

 

Met de locatievoorzieningen aan, zien apps waar jij je bevindt. En dat gaat ten koste van je batterij. Zet ze per app uit om energie te sparen of kies de optie Bij gebruik van app, zodat de locatie alleen gedeeld wordt als je een app in je beeldscherm geopend hebt.

 

10. Zet mobiele data voor apps uit

 

Sommige apps blijven op de achtergrond energie slurpen doordat ze telkens via je mobiele data informatie ophalen. Zet de toegang tot mobiele data voor deze apps uit (via Instellingen > app > Mobiele data) en de hoeveelheid stroom die ze verbruiken wordt in één keer een stuk verlaagd.

 

11. Stel een automatisch slot in

 

Je kan instellen hoelang het duurt voordat de iPhone automatisch wordt vergrendeld. Ga naar Instellingen > Scherm en helderheid > Automatisch slot en kies een tijdsduur. Met zo’n automatisch slot blijft je iPhone-scherm niet onnodig actief, wat energie bespaart.

 

12. Schakel Bluetooth en mobiele data uit

 

Is je batterij bijna leeg en heb je je telefoon toch nog nodig, schakel bij Instellingen dan mobiele data en Bluetooth uit. Ook dat bespaart energie.

Laatste reacties