Magazine

Foto’s omzetten in schilderijen: 7 tools

Het is nu eenvoudiger dan ooit om een foto om te toveren tot een schilderachtig kunstwerk, dat zo in een museum zou kunnen hangen. In plaats van een professionele schilder in te schakelen of dure software aan te schaffen kan je uit de voeten met de volgende overwegend gratis apps. Met hun ingenieuze algoritmes waan je je in no time een ware kunstenaar.

  

Prisma Photo Editor (mobiel)

 

Met Prisma verandert een alledaags plaatje in een handomdraai in een impressionistisch kunstwerk. Het geheim? Prisma plaatst niet slechts een filter over de gekozen foto maar er wordt effectief een scan gemaakt. Met slimme software vanaf de server wordt de geselecteerde stijl vervolgens toegepast op de foto. Een knap staaltje artificial intelligence (AI). De gratis versie bevat al veel functies en filters.

 

Beschikbaar voor iOS  en Android.

 

 

Fotor GoArt (web en mobiel)

 

Fotor is een krachtige, maar gebruiksvriendelijke foto-editor, collagemaker en grafisch ontwerper voor het web en mobiel. Je kan deze in je webbrowser gebruiken en hoeft dus niet per se een app te downloaden. Met de GoArt-editor tover je je foto met een enkele klik om in een kunstwerk, zoals een schilderij, cartoon of sketch. Vervolgens kan je die downloaden en desgewemst delen op je socials. Nadeel: in de de gratis versie bevatten de afbeeldingen een watermerk.

 

Beschikbaar voor web, iOS en Android.

 

 

Picsart (web en mobiel)

 

Heb je je ooit afgevraagd hoe een simpele foto eruit kan zien als een aquarel of pop-art? Met Picsarts artistieke schilderfilters en -effecten kan elke foto direct worden omgezet in iets dat op een kunstwerk lijkt. Je kan direct aan de slag in je webbrowser: upload afbeelding naar de foto-editor, pas foto-effecten toe, pas je ontwerp waar nodig aan en download je foto. Met de gratis versie kom je al een heel eind. Om te kunnen downloaden moet je je wel registreren of inloggen via Google/Facebook/Apple.

 

PicsArt heeft ook een soort sociaal netwerk in de app, met dagelijkse inspirerende inhoud van andere gebruikers.

 

Beschikbaar voor web, iOS en Android.

 

 

Photo Lab Editor (mobiel)

 

Photo Lab heeft een van de grootste collecties stijlvolle en grappige foto-effecten: meer dan 900 fotokunstideeën. Maar de app doet nog veel meer als het gaat om fotomontages: realistische effecten, stijlvolle filters, achtergrondvervanging (mogelijk gemaakt door AI-figuursegmentatie), makeover-opties en collages. Vanuit de app kan je je afbeelding eenvoudig uploaden naar sociale media.

 

Beschikbaar voor iOS en Android.

 

 

Brushstroke (mobiel)

 

De iPhone-app Brushstroke transformeert je favoriete foto’s en met één druk op de knop in prachtige schilderijen. Daarnaast heeft Brushstroke een uitgebreide selectie filters en creatieve toepassingen die je op je foto’s toepast. En jawel, deze app maakt het ook mogelijk om video’s in kunst om te zetten. Zo ontstaan prachtige bewegende schilderijen.

 

Beschikbaar voor iOS.

 

 

Becasso (mobiel)

 

AI-herkenning heeft fotobewerkingsprogramma’s een nieuwe dimensie gegeven. BeCasso, bijvoorbeeld, is gevuld met eersteklas artistieke filters die zijn gestileerd naar je favoriete kunstenaars, zoals Vincent van Gogh en Picasso zelf. Blader na het uploaden van je foto door een lange lijst met verschillende artistieke technieken en selecteer het filter dat je leuk vindt. De app bevat verder diverse fotobewerkingstools, waarvan een deel enkel met betaald abonnement beschikbaar is.

 

Beschikbaar voor iOS.

 

 

Waterlogue (mobiel)

 

Je hoeft niet te schilderen om mooie waterverfafbeeldingen te maken: Waterlogue legt de essentie van jouw foto’s vast in prachtige vloeibare kleuren. Met deze app maak je een aquarel binnen één minuut, waarna je die kan delen op sociale media. De app is helaas niet gratis: je betaalt er vier dollar voor.

 

Beschikbaar voor iOS.

 


Laatste reacties