Magazine

Voilà: de Apple Watch en iPhone 6

Het was een spannende avond voor alle Apple-fans: in Cupertino, Californië, presenteerde het bedrijf vanavond de iPhone 6 én de al veel besproken smartwatch. Die blijkt tegen de verwachtingen niet iWatch te heten, maar simpelweg Apple Watch. Het betekent de introductie van de eerste nieuwe productcategorie sinds de onthulling van de iPad in 2010. Het ‘slimme’ horloge functioneert enkel in combinatie met iPhone en komt in 2015 op de markt. De iPhone 6 komt samen met een groter model, iPhone 6 Plus geheten. Pre-orders voor de nieuwe iPhones starten op 12 september en de verwachting is dat de release in België waarschijnlijk twee weken zal later plaatsvinden. Om je nieuwshonger in goede banen te leiden, zetten we wat links en multimedia omtrent de nieuwe Apple-hebbedingen voor je op een rij.

 

Apple Watch

 

Het meest persoonlijke apparaat dat Apple ooit heeft gemaakt, zo betitelde directeur Tim Cook de Apple Watch tijdens de presentatie. De smartwatch met vierkant scherm is verkrijgbaar in twee formaten, in een keur aan kleuren en materialen (zelfs een variant in 18-karaats goud), en is voorzien van een compleet nieuwe interface – een soort ‘wolk’ van app-iconen. Wat de muis voor Macintosh was, het click wheel voor iPod en de multi-touch voor iPhone, is de Digital Crown voor Apple Watch. Zo namelijk werd het draaiknopje dat aan de zijkant van het horloge zit gedoopt, naar de kroon van traditionele horloges. Je kan ermee scrollen, zoomen en navigeren. Zoals verwacht verschijnt de Apple Watch pas begin 2015. In de VS gaat het apparaat dan minstens 349 dollar kosten. De prijzen in België zijn nog niet gekend.

 

 

 

 

 

Hieronder een gedetailleerde introductie van Apples nieuwe speeltje, waarmee het bedrijf eindelijk weer eens een hit in handen hoopt te hebben.

 

Apple Watch zet hoog in op gezondheid en wel door middel van twee apps: Fitness en WorkoutFitness meet je activiteiten gedurende de dag (‘life tracking’). Workouts geeft je de mogelijkheid specifieke goals in te stellen voor activiteiten als fietsen of rennen.

 

Interessant leesvoer from around the web:

The Verge: The 15 most important announcements from the Apple Watch, iPhone 6 event
ZDNet.be: Apple Watch: verlengstuk van de iPhone 6
Mashable: The Apple Watch and New iPhones: Everything You Need to Know
Arstechnica: Gallery: the Apple Watch (foto’s)
Engadget: We got our hands on the Apple Watch
Z24: Tegen deze smartwatches moet Apple opboksen

 

iPhone 6

 

Yep, hij is groot, de iPhone 6. En de iPhone 6 Plus nóg groter. Kijk maar:

 

 

 

Behalve de grootte verschilt nummer 6 ook van zijn voorgangers door de hogere beeldresolutie, een betere processor (volgens Apple 20 procent betere prestaties met een 13 procent kleinere chip), een betere camera met optische beeldstabilisatie en een sensor die sneller scherp stelt, en door een speciale chip die het mogelijk maakt om met je telefoon creditcardbetalingen te doen. Vergeleken met de huidige iPhone 5S zijn beide toestellen tevens een stuk dunner geworden.

 

 

De nieuwe iPhones zijn vanaf 19 september verkrijgbaar in de VS en naar verwachting een week later, vanaf 26 september, in België. De iPhone 6 met 4,7 inchscherm zal in België 699 euro kosten voor 16 GB. Voor de versie met 64 GB tel je 799 euro neer, voor 128 GB nog eens 100 euro meer. De grotere iPhone 6 Plus begint op 799 euro. Een model met 64 en 128 GB kost respectievelijk 899 en 999 euro.

 

 

 

Meer weten? Lees:

The Verge: The iPhone 6: up close with Apple’s slightly smaller bigger phone
Mashalbe: 13 Questions People Still Have About the iPhone 6
Nu.nl/Tech: Eerste indruk: De grotere iPhone 6 en iPhone 6 Plus (review)
Nu.nl/Tech: De verschillen tussen de iPhone 6 en andere smartphones
Clickhole: 6 Predictions About The iPhone 6 That Were Way Off

Laatste reacties