Magazine

Bekijk je volledige carrière op mycareer.be

Een volledig en betrouwbaar overzicht van je loopbaan, met één druk op de knop tot in detail uitgewerkt. Het kan op de website mycareer.be, die zopas werd gelanceerd door de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Handig als je bij een nieuwe werkgever aan de slag gaat en die een overzicht wil krijgen van je nuttige beroepservaring. Of je wil weten of je in aanmerking komt voor bepaalde sociale voordelen of bijvoorbeeld om een flexi-job uit te oefenen, bovenop je gewone werk.

 

Wat is mycareer.be?

 

Mycareer.be biedt een overzicht van je volledige professionele loopbaan, met in detail hoeveel je verdiende en het aantal gewerkte dagen. Bovendien toont de tool aan wanneer je bijvoorbeeld loopbaanonderbreking of tijdskrediet hebt genomen. Al die informatie kan je afdrukken of opslaan op je computer.

 

Waar komen de gegevens vandaan?

 

De gegevens in mycareer.be zijn afkomstig uit de aangiften die (onder meer) werkgevers, sociale verzekeringsfondsen, ziekenfondsen en uitbetalingsinstellingen regelmatig indienen bij de instellingen van de sociale zekerheid. Mycareer.be wordt vanuit die instellingen ook automatisch aangevuld met de nieuwste gegevens, zodat het up-to-date blijft. De gegevens zijn neutraal: ze zijn niet geïnterpreteerd of bewerkt. Als je toch onjuistheden of hiaten tegenkomt, dan kan je dit online melden, waarna het voor je wordt uitgeloopzocht.

 

Hoe krijg je toegang?

 

Je loopbaangegevens zijn uiteraard strikt persoonlijk. Daarom moet je je aanmelden met je elektronische identiteitskaart om toegang te krijgen.

 

Laatste reacties