Magazine

MyPension.be: nu ook informatie over aanvullend pensioen

mypensionSinds vandaag kan je online nagaan of en hoeveel aanvullend pensioen je hebt. Die mogelijkheid biedt MyPension.be, een site waarop je, sinds januari, al kon nagaan op welke datum je met pensioen kan gaan. Nu is er dus een nieuwe functie toegevoegd. Deze laat werknemers en zelfstandigen toe om op te zoeken of er een aanvullend pensioen is, hoeveel dat bedraagt en bij welke instanties je moet zijn voor de uitbetaling. Ook wie voor verschillende werknemers heeft gewerkt, kan terecht op het webplatform. Het geeft een totaaloverzicht van het opgebouwde pensioen. Ambtenaren moeten nog wat geduld hebben. Zij vinden vanaf volgend jaar meer informatie over hun pensioen op de site.

 

mypension-screenshot

 

De update van MyPension.be was al verschillende keren uitgesteld omdat Sigedis, de databank die de aanvullende pensioenen beheert, nog niet alle gegevens van de pensioenspaarders had kunnen verwerken. Volgend jaar wordt de site verder uitgebreid. Zo zou je tegen het einde van 2017 kunnen simuleren hoe groot je wettelijk en aanvullend pensioen zal zijn wanneer je met pensioen gaat.

 

Daarnaast zal het in de loop van 2018 ook mogelijk zijn de impact van bepaalde loopbaankeuzes op je pensioen in beeld te brengen.

 

Je kan je op MyPension.be aanmelden aan de hand van een token of je elektronische identiteitskaart (eID) en een kaartlezer. Als je in het buitenland woont, kan je ook een identificatiesleutel gebruiken.

 

www.mypension.be

Laatste reacties