Magazine

THOC: veilingsite voor niet-alledaagse voorwerpen

Update 19-10-2019: deze website is niet meer actief.

 

Tweedehands waar aanbieden of kopen kan al op vele websites, maar het aanbod op THOC is toch net even anders. THOC staat voor The House Of Curiosities. Het is dan ook een website waarop uitsluitend exclusieve, originele of gewoon opmerkelijke voorwerpen worden aangeboden. Bovendien is de site van Belgische makelij. THOC moet uitgroeien tot dé online marktplaats voor speciale en verzamelwaardige producten. De slogan luidt dan ook: ‘The place to buy anything but the ordinary’.

 

Universiteit Hasselt

 

THOC werd opgericht door twee voormalige studenten aan de Universiteit Hasselt. Afgelopen zomer zag de site het levenslicht. Ze richt zich specifiek op brocante, curiosa, design en decoratie voor binnen en buiten, en verzamelobjecten. Zowel particulieren als professionelen kunnen producten via THOC aanbieden.

 

 

Eerlijke commissieprijzen

 

Behalve de focus op bijzondere spullen wil THOC zich ook onderscheiden van bestaande marktplaatsen door een eenvoudige gebruikersomgeving en eerlijke commissieprijzen. THOC hanteert 11 procent verkoopcommissie, naar eigen zeggen de laagste op de markt. De zogenaamde partnerverkopers krijgen meteen hun winst doorgestort. Voor de anderen is er een wachtperiode van twee weken ingesteld voor het geval dat producten retour gaan.

 

Grondige screening

 

Verkopers worden alvorens ze mogen aanbieden op de veiling grondig gescreend. Ook worden alle producten nagekeken door de betrokken veilingmeesters alvorens deze worden opgenomen in een veiling.

 

Concurrentie

 

Uniek is het concept van THOC niet. Zo is er al sinds 2008 het Nederlandse Catawiki, dat eveneens inzet op bijzondere objecten. Daarnaast zijn er natuurlijk de reguliere marktplaatsen, zoals 2dehands.be en het eveneens nieuwe Marketplace van Facebook.

Laatste reacties