Magazine

België-Verenigde Staten: de hoogtepunten in video’s

Na een spektakelmatch zijn de Rode Duivels dubbel en dwars in hun missie geslaagd: dóór naar de kwartfinales en nog wel met uitstekend spel. In de Arena Fonte Nova van Salvador wisten de Belgen zich op heroïsche wijze langs de weerspannige Amerikanen te loodsen. Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku scoorden in de eerste verlenging. Maar door de aansluitingstreffer van Julian Green aan het begin van de tweede helft verlenging werd het nog bibberen tot de laatste minuut. Met het bevrijdende fluitsignaal kwam een einde aan enerverende wedstrijd, vol aanvalslust aan beide kanten en met ongelooflijk veel gemiste kansen. België speelt op zaterdag in de kwartfinales tegen Argentinië. Maar voor het zover is, eerst nog even volop nagenieten van #belusa. Hieronder de hoogtepunten van de memorabele match op een rij.

Na de ontelbare gemiste kansen van Belgische zijde dreigen de Amerikanen er in de 93ste minuut bijna met de winst van door te gaan. Wondolowski mist voor open doel.

Wat een bevrijding: de 1-0 van Kevin De Bruyne!

Romelu Lukaku valt ijzersterk in en brengt ons land dankzij een fraaie assist van De Bruyne op 2-0. Wedstrijd gespeeld?

Nee, toch niet. De VS brengt de spanning tot ondraaglijke proporties terug in de match dankzij de aansluittreffer van Green.

En het komt nog bijna tot 2-2 door deze fraai ingestudeerde vrije trap van de Amerikanen.

Wat een match, wat een spel, wat een ontlading! Op naar Messi & co!