Magazine

Binnenkort kan je Instagram Stories liken

Instagram Stories zijn een ongekend succes, maar er kleven ook nadelen aan. Zo kan je verhalen niet zo makkelijk delen en is het onmogelijk om een verhaal ‘gewoon’ te liken. Als je reageert met een emoji wordt dat meteen als een privébericht (DM) naar maker van het verhaal gestuurd. Dat maakt de interactie met Stories nogal rommelig. Instagram introduceert echter de Story-like, waarmee je verhalen ‘stil’ kan liken zoals je ook gewone posts kan liken.

  

Overvolle inbox

 

De huidige manier van reageren op Stories zorgt vaak voor een overvolle inbox door de vele DM’s die worden gestuurd. Daarnaast voel je je als ontvanger van die DM’s misschien verplicht om erop te reageren, wat bij gewone likes niet het geval is.

 

Tijd voor verandering, vinden ze ook bij Instagram: deze week kondigde het bedrijf aan dat er nieuwe functie wordt uitgerold waarmee je op Stories kan reageren zonder DM.

 

De Story-like

 

De Story-like zal verschijnen in de vorm van een hartvormige knop tussen het tekstvlak “Bericht verzenden” en het papieren-vliegtuig-pictogram wanneer je Stories bekijkt op Instagram. Een tik op die knop volstaat om een verhaal leuk te vinden, net zoals je een post in je Instagram-feed leuk vindt.

 

Niet openbaar

 

In tegenstelling tot hartjes op reguliere posts, zullen Story-likes niet openbaar zijn. Als maker van een verhaal vind je de likes in je lijst met kijkers. Daar zal een klein hart-icoontje staan van elke viewer die dat verhaal leuk vond. Misschien best confronterend, want zo kom je voortaan te weten wie je verhaal wel gezien hebben maar niet geliket.

 

De Story-like wordt momenteel uitgerold en zal beschikbaar zijn bij de volgende update van Instagram.

Laatste reacties