Magazine

Tip: verwijderde berichten en verhalen terugzetten op Instagram

Instagram is hét platform om je foto’s en video’s met de wereld te delen. Kieskeurig als je bent, zul je zo nu en dan berichten en verhalen verwijderen. Krijg je daar naderhand spijt van, dan kan je die posts ook weer makkelijk terugzetten. Voorwaarde is dat je dat wel binnen 30 dagen doet, want zo lang worden gewiste foto’s en video’s op Instagram standaard bewaard.

 

Het terugzetten van een verwijderd item op Instagram gaat als volgt.

  1. Open de Instagram-app;
  2. Ga naar je profiel;
  3. Open het menu en tik op ‘Instellingen’;
  4. Ga naar ‘Account’;
  5. Tik op ‘Recent verwijderd’.

 

Nu krijg je een overzicht te zien van alle foto’s, video’s en verhalen die je recent hebt verwijderd. Alleen jij kan deze berichten zien en herstellen. Bij elk item staat vermeld hoelang het nog bewaard wordt. Zodra deze periode is verlopen wordt het permanent gewist.Voor verwijderde verhalen geldt het volgende. Als het verhaal minder dan 24 uur geleden werd geplaatst, wordt het opnieuw actief. Stond het verhaal in je hoogtepunten, dan wordt het daar opnieuw aan toegevoegd. In beide gevallen kunnen mensen het verhaal opnieuw bekijken en er interactie mee hebben. Als je een verhaal hebt verwijderd uit je archief, wordt het teruggezet in je archief. Het is dan uiteraard niet zichtbaar voor anderen.

 

Wil je een item permanent verwijderen, ga dan naar ‘Recent verwijderd’, open het item, tik op de drie puntjes rechtsonder en tik op ‘Verwijderen’.

Laatste reacties