Magazine

Blinkist: boeken uitlezen in 15 minuten tijd

Heb je geen tijd of zin om boeken te lezen? Blinkist verricht al het leeswerk voor je en voorziet je van samenvattingen van populaire boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Je krijgt de essentie van hooggewaardeerde boeken en podcasts: binnen 15 minuten ben je op de hoogte van de belangrijkste lessen. Deze samenvattingen worden ook wel blinks genoemd.

 

Aanbod

 

Managementboeken en -podcasts zijn populair. En dankzij e-reader-apps kan je ze overal en altijd lezen of beluisteren. Denk aan inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, ondernemen, marketing, psychologie, filosofie en productiviteit. Blinkist bevat op deze gebieden meer dan 6500 bestverkochte non-fictieboeken en populaire podcasts. Let wel, de inhoud van Blinkist is overwegend Engelstalig.

 

 

Maximaal 15 minuten

 

In veel van die publicaties wordt één belangrijk idee uitgelicht, aangevuld met minder interessante informatie. Bij Blinkist vatten ze het hele boek voor je samen in een handig overzicht van maximaal 15 minuten lees- of luistertijd. En aangezien time management erg belangrijk is voor de doelgroep van dit soort boeken, is Blinkist voor hen een uitgelezen keuze, dunkt ons. De audioboeken worden ingesproken door een professionele voice-over.

 

Razendsnel inhoud verwerken

 

Blinkist wordt ook weleens gezien als een waardig alternatief voor het Facebook-nieuwsoverzicht. Het is een manier van razendsnel inhoud verwerken voor mensen met weinig tijd of geduld. Wil je toch meer te weten komen over een bepaald onderwerp, dan kan je het boek alsnog bestellen of de podcast alsnog in zijn geheel beluisteren.

 

Slimme app

 

Blinkist is bovendien een slimme app, die jou inhoud serveert op basis van je interesses en keuzes. Daarnaast maakt de app het makkelijk om verschillende inzichten over één onderwerp in korte tijd te lezen en zo vergelijkingen te maken.

 

Gratis en abonnement

 

Met Blinkist Free kan je elke dag één voorgeselecteerd boek gratis lezen. Voor volledige, onbeperkte toegang neem je een abonnement van €6,67 per maand of €79,99 per jaar.

 

Wat ons betreft is zo’n betaald abonnement zeker de moeite waard, als je het afzet tegen de enorme hoeveelheid kennis die je met Blinkist in korte tijd kan opdoen.

 

www.blinkist.com

Laatste reacties