Magazine

Infographics maken: de 8 beste tools

Infographics zijn een aantrekkelijke manier om informatie over te brengen, bijvoorbeeld in een presentatie of een blogpost. Maar als je geen ontwerper bent, lijkt het een onmogelijke taak om een ​​infographic te maken die zowel mooi als effectief is. Er bestaan echter online tools waarmee je snel en eenvoudig een infographic kan creëren, ook als je onervaren bent met ontwerpen. Uiteraard moet je eerst informatie verzamelen en structureren, zoals je dat ook bij een reguliere blogpost doet. Daarna gebruik je een of meerdere van onderstaande gratis tools om die informatie in een fraaie infograpic te gieten.

  

Canva (web en mobiel)

 

Canva is een krachtige en gebruiksvriendelijke online ontwerptool die geschikt is voor allerlei creatieve taken, zoals brochures, posters, collages, presentaties en nog veel meer. De site bevat ook een infographicsmaker, waarbij je de beschikking hebt over een uitgebreide bibliotheek met afbeeldingen, pictogrammen en lettertypen. En nee, je hoeft geen ervaren ontwerper te zijn om met deze webware iets moois te maken.

 

Log in via je e-mailadres, of via Facebook of Google, en je kan direct aan de slag. Canva is beschikbaar voor zowel web als mobiel (iOS, Android). Een gratis account bij Canva biedt je al talloze functies, sjablonen en afbeeldingen. Voor de echte professional zijn er betaalde abonnementen, met eindeloos veel mogelijkheden.

 

 

Venngage (web)

 

Venngage is een van de weinige (web)apps die specifiek gericht is op het maken van infographics. Met de handige drag-and-drop editor en het aanbod van honderden sjablonen en duizenden iconen en afbeeldingen kan je met Venngage makkelijk een professionele infographic in elkaar steken, ook als je weinig ervaring hebt met ontwerpen. Check ook de galerij van infographics voor eindeloos veel inspiratie.

 

Als je Venngage af is, kan je deze publiceren en via social media delen. Helaas kan je je werk niet downloaden als je enkel een gratis account hebt.

 

 

Visme.co (web)

 

Visme is een webgebaseerde tool voor het vertalen van gegevens naar boeiende inhoud in de vorm van presentaties en infographics. De oplossing wordt wereldwijd gebruikt door professionals, onder wie marketeers en docenten, maar ook voor niet-professionals is Visme een fijne tool, zelfs als je weinig ervaring hebt met ontwerpen.

 

Maak een account aan of log in via Facebook of Google en je kan aan de slag. De gratis versie biedt 100 MB opslag en een beperkte maar toch nog steeds grote hoeveelheid sjablonen, pictogrammen, afbeeldingen en lettertypen.

 

 

Piktochart (web)

 

Piktochart is een gebruiksvriendelijke online tool waarmee iedereen infographics en meer kan maken, van rapporten en dia’s tot posters en flyers. Piktochart begint met een selectie van sjablonen waaruit je kan kiezen. Als je niet vastzit aan een bepaald resultaat, kan je snel iets vinden om mee te werken en heb je je definitieve ontwerp al snel klaar. Maar je kan ook je eigen afbeeldingen, lettertypen en meer toevoegen om een ​​heel specifiek eindresultaat te krijgen.

 

Piktochart is gratis en plaatst geen watermerk op je creatie. Voor volledige toegang tot de vele mogelijkheden kan je een betaald abonnement nemen (€ 14 per maand).

 

 

Adobe Express (web en mobiel)

 

Adobe Express is het gratis fotobewerkingsprogramma van Adobe, de makers van Photoshop, dat zowel als webapp als mobiele app (iOS, Android) bechikbaar is. Kies een van de duizenden infographic-sjablonen en ga aan de slag. Adobe Express maakt het mogelijk om elk onderdeel van je ontwerp te wijzigen, van de tekststijl tot de achtergrondkleur en met de keuze uit vele lettertypen. Je maakt eenvoudig een infographic die er helemaal uniek uitziet. En je hebt geen kennis nodig op het gebied van programmeren of ontwerpen.

 

De gratis versie biedt in principe al meer dan voldoende mogelijkheden.

 

"

 

Easel.ly (web)

 

Easel.ly is een eenvoudige webtool waarmee iedereen fraaie infographics en posters kan maken en delen. Met Easel.ly kan je beginnen met een leeg canvas als je een geheel nieuw ontwerp wilt maken of je kan een van de duizenden sjablonen gebruiken om aan de slag te gaan. Geen ontwerpervaring vereist. Zoals Easel.ly het formuleert: wij zorgen voor het canvas, jij voor de creativiteit.

 

Je kan direct beginnen met de gratis versie. Maar voor gebruik van alle mogelijkheden en optimale beeldkwaliteit moet je een abonnement nemen, vanaf 2 dollar per maand.

 

 

Snappa (web)

 

Snappa is een een veelzijdige kleine ontwerptool voor het maken van zakelijke ontwerpen of ontwerpen voor sociale media. Speciaal gemaakt voor niet-ontwerpers en marketeers die geen kennis hebben van ontwerpen. En met tal van ingebouwde sjablonen om uit te kiezen.

 

De meeste ontwerptools bieden kale functionaliteit voor hun gratis accounts. Snappa niet. Je krijgt bijna alle functies van betaalde accounts met het gratis abonnement, met als enige uitzondering beperkte downloads per maand voor gratis gebruikers.

 

 

Desygner (web en mobiel)

 

Ondanks zijn vreemde naam is Desygner een eenvoudige maar krachtige tool voor het creëren van visueel aantrekkelijke inhoud, waaronder infographics. Net als bij Canva en co heeft het ook een galerij met duizenden sjablonen die geschikt zijn voor bijna elke branche. Met behulp van een drag-and-drop interface kan je snel afbeeldingen toevoegen, kleuren wijzigen en tekst wijzigen. Zodra je je perfecte ontwerp hebt gemaakt, kan je het delen via de socials naar keuze.

 

De gratis versie van Desygner heeft alles wat de meeste mensen nodig hebben om perfect resultaat af te leveren. Desygner is beschikbaar als webtool en als mobiele app (iOS en Android).

 


 

Laatste reacties