Magazine

4 van de beste buurtapps

Hoe wereldwijd het web ook is en hoe geavanceerd de technologie, we krijgen steeds meer de drang om elkaar fysiek te ontmoeten. Buurtapps vervullen deze behoefte. Ben je slecht ter been en zoek je hulp bij de boodschappen? Wil je een specifiek stuk tuingereedschap lenen? Heb je een oppas nodig? Is je kat spoorloos? Ben je zoek naar een schoonmaakhulp? Het is allemaal mogelijk met onderstaande apps, die we kort voor jou bespreken.

  

1. Nextdoor

 

Nextdoor is de bekendste buurtapp. Buren over de hele wereld wenden zich dagelijks tot Nextdoor om betrouwbare informatie te ontvangen, hulp te geven en te krijgen, dingen voor elkaar te krijgen en echte contacten op te bouwen met mensen in de buurt: buren, bedrijven en openbare diensten. Nextdoor is ook via de website te gebruiken, zonder app dus. Je kan berichten plaatsen in categorieën als gevonden voorwerpen, buurtpreventie, gratis, aanbevelingen, en vraag en aanbod.

 

Om Nextdoor te gebruiken moet je je aanmelden via Facebook, je Google- of Apple-account, of via je e-mailadres. Wij raden het laatste aan in verband met privacy. Nextdoor vereist dat je je aanmeldt met je echte naam en adres, maar het is niet 100% waterdicht. Het is daarom belangrijk dat je bewust bent van het feit dat ook kwaadwillenden zich kunnen aanmelden bij een buurtapp. Deel daarom bijvoorbeeld nooit wannner je op vakantie gaat. Maar dat geldt net zo goed voor social media als Facebook en co.

 

 

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

 

2. Peerby

 

We hebben allemaal weleens iets nodig wat we niet zo vaak gebruiken: een hogedrukspuit of een ladder bijvoorbeeld. Met de app Peerby kan je dit soort zaken lenen van je buurtgenoten. Het is dus een soort Marktplaats of 2dehands.be, maar dan alleen voor het (uit)lenen van spullen.

 

Een groot pluspunt van Peerby is dat de app relatief veel gebruikers heeft, in tegenstelling tot sommige andere buurtapps. De kans is dus best groot dat je reacties krijgt. Wel is het jammer dat de verhouding zoekenden/aanbieders scheef is: er wordt meer gezocht naar spullen dan dat er worden aangeboden.

 

 

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

 

3. Hopler

 

Van Belgische makelij komt Hoplr, het sociale netwerk voor je buurt, enigszins vergelijkbaar met Nextdoor. Het netwerk is goed te gebruiken voor veel handige zaken, zoals spullden lenen, het vinden van een oppas of vakman, of het melding maken van een verdachte situatie. Naar eigen zeggen wordt deze app door meer dan 600.000 huishoudens in België en Nederland gebruikt.

 

Kortom, wil je meer contact met de mensen in je buurt? Probeer dan zeker Hoplr eens uit.

 

 

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

 

4. DoggyDating

 

DoggyDating is de ultieme applicatie voor hondenbaasjes in de Benelux. De app vindt alle losloopgebieden bij jou in de buurt. Daarnaast kan je medebaasjes ontmoeten om gezellig samen aan de wandel te gaan. In het onderdeel DoggyAssist kan je terecht voor vragen over je trouwe viervoeter en bijvoorbeeld voor het vinden van een dogsitter.

 

Hond kwijt of juist een hond gevonden? Met de DoggyAlert helpen andere baasjes je zoeken en kunnen ze doorgeven waar ze de hond hebben gespot!

 

 

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Laatste reacties