Magazine

Laat Instagram zien wie je video heeft bekeken?

Naast het delen van foto’s is Instagram ook een geliefd medium voor video’s. Het aardige is dat Instagram je laat zien hoe vaak jouw video is bekeken, iets wat bij het publiceren van foto’s niet het geval is. Maar is het ook mogelijk om te zien wie jouw video allemaal hebben gezien?

  

Videoweergaven

 

Instagram geeft standaard het aantal weergaven weer dat een video heeft ontvangen. Waarschijnlijk moet een video wel minimaal drie seconden worden bekeken om als weergave te tellen.

 

Maar kun je nou ook zien wie de video bekeken heeft? Helaas, we moeten je teleurstellen: Instagram geeft alleen het aantal weergaven weer en dus niet welke personen er achter die weergaven schuilgaan.

 

Third-party apps

 

Er bestaan apps die beweren dat ze je laten zien wie je video’s bekeken hebben. Of bijvoorbeeld wie jouw profiel hebben bezocht. Het gaat hier om zogenaamde third-party apps: applicaties van externe ontwikkelaars en dus niet van Instagram zelf.

 

Trap hier echter niet in: we zijn nog nooit een app tegengekomen die dat daadwerkelijk kan. Dit om de simpele reden dat Instagram deze gegevens niet verstrekt, ook niet via een ‘achterdeur’.

 

Veel van deze apps en methoden van derden brengen risico’s met zich mee, zoals malware of privacykwesties. Als je toch besluit een app te downloaden, zorg er dan voor dat je eerst beoordelingen leest en onderzoek doet.

 

Blokkade door Instagram

 

Een van de risico’s van third-party apps is dat Instagram je account tijdelijk blokkeert. Dat gebeurt als Instagram verdachte activiteiten signaleert als gevolg van het gebruik van zo’n app. Mogelijk ontvang je dan de melding Probeer het later opnieuw.

 

In dit artikel lees je wat je daar tegen kan doen. In de meeste situaties is het een kwestie van 24 tot 48 uur wachten, waarna je weer gewoon op Instagram kan. Verwijder best wel de third-party app die vermoedelijk de oorzaak van de blokkade is.

Laatste reacties