Magazine

Camera+: briljante foto’s met je iPhone en iPad

Camera+ laat je de mooiste foto's maken met je iPhone en iPad. Eigenlijk verandert de app je Apple-smarthphone of -tablet in een hoogwaardige camera, met tal van functies waar de standaard camera-app van je toestel niet over beschikt. Nieuw is Camera+ bepaald niet. De app is al sinds 2010 beschikbaar voor de iPhone en twee jaar later kwam er een versie voor de iPad uit. In die tijd is de app meer dan tien miljoen keer over de virtuele toonbank gegaan, waarmee het de populairste betaalde foto-app is in de iTunes App Store. Camera+ is inmiddels toe aan versie 5.x, wat wil zeggen dat er de afgelopen jaren een boel nieuwe functies aan zijn toegevoegd en dat je enorm veel waar voor je geld krijgt.

 

Camera+ is eigenlijk een camera- en beeldbewerkingapp in één. Al tijdens het fotograferen krijg je de beschikking over tal van functies, zoals een zelfontspanner, beeldstabilisator en de mogelijkheid op meerdere onderwerpen te focussen. Als je klaar bent, kan je een foto gelijk bewerken en er een leuk filter op loslaten, je afbeelding croppen, blurren enzovoort. Hierna kan je je kunstwerkje delen op social media.

 

Een ander mooi aspect is dat als je Camera+ op zowel je iPhone als iPad geïnstalleerd hebt, de twee apps moeiteloos te synchroniseren zijn via iCloud (als je synchroniseren aan hebt staan natuurlijk). Neem je een foto met je iPhone? Dan kan je deze ogenblikkelijk ook op je iPad bekijken. Ook bewerkingen worden automatisch gesynchroniseerd. En als je een foto verwijdert uit je mediabibliotheek, verdwijnt hij van elk apparaat.

 

 

Apple heeft er goed aan gedaan de app na iPhone ook voor de iPad beschikbaar te maken, want op het kraakheldere retinascherm van de Apple-tablet komen de foto's pas echt tot hun recht. Door de hoge resolutie van het scherm worden foto's zelfs op ware grootte haarscherp weergegeven. De details die je kan zien zijn werkelijk verbazingwekkend.

 

Camera+ is z'n geld wat ons betreft dubbel en dwars waard. Dankzij de app krijgen je iPhone en iPad de allure van een spiegelreflexcamera, voor een fractie van de kosten.

 

Camera+ kost 1,79 euro in de iTunes App Store.

Laatste reacties