Magazine

Canva: gratis app voor professioneel grafisch ontwerp

Of je nou een Instagram Story, een YouTube-miniatuur, een logo, een presentatie, een video, een menukaart, een poster, een visitekaartje, een infographic of een complete brochure wilt ontwerpen, met Canva kan het allemaal! Deze gratis applicatie bevat honderden sjablonen waarmee je in een handomdraai een ontwerp met professionele lay-out in elkaar knutselt.Aanmelden

 

Nadat je Canva hebt gedownload (iOS  of Android) moet je eerst nog even een account aanmaken, desgewenst op basis van je Facebook-, Google- of Apple-account. Na bevestiging via je e-mailadres kan je aan de slag.

 

Mogelijkheden

 

Canva biedt vele sjablonen voor bijna elk denkbaar soort ontwerp. De ontwerpmogelijkheden staan bovenaan in categorieën, waaronder sociale media, presentaties, afdrukproducten, video’s en kantoormaterialen. Maar je kan ook de zoekfunctie gebruiken om de door jou gewenste communicatie-uiting te vinden.

 

Ontwerpen

 

Een ontwerp maken met Canva is ontzettend simpel. Je selecteert een sjabloon en vervolgens kan je dat helemaal naar jouw hand zetten, met eigen foto’s, tekst, kleuren, en andere effecten en bewerkingen. Dankzij de eenvoudige, intuïtieve interface heb je het ontwerpen snel onder de knie. Ben je gezegend met ontwerptalent, dan kan je ook een leeg sjabloon kiezen.

 

 

Je kan eigen afbeeldingen opladen of kiezen uit een databank van miljoenen stockfoto’s, vectoren, pictogrammen en vormen. Tevens zijn er honderden lettertypen om uit te kiezen, en de ingebouwde foto-editor van Canva helpt je de beste foto te kiezen en deze vervolgens te bewerken zodat deze bij je specifieke ontwerp past.

 

Het resultaat van dit alles is een professioneel ogend ontwerp dat toch uniek is.

 

Gratis en betalend

 

Canva is gratis voor individuen en kleine groepen die aan eenvoudige projecten werken. Voor meer maatwerk, productiviteit en andere opties biedt Canva Pro- en Enterprise-abonnementen tegen een maandelijks bedrag.

Laatste reacties