Magazine

Hoe kan je foto’s van Instagram opslaan?

Tof kiekje gezien op Instagram en je wilt het graag opslaan op je telefoon, tablet of pc? Dan zal je snel genoeg merken dat dat niet zomaar gaat. Sterker nog: officieel gaat het helemaal níet. Weliswaar kan je foto’s en video’s bewaren binnen een speciale sectie in je mobiele Instagram-app, maar dan staat ze nog steeds niet in de fotomap van je telefoon. Toch bestaat er een trucje om Instagram-foto’s te downloaden. En daarmee doelen we niet op malafide apps die beweren dit te kunnen. Wij zijn er althans nog geen een werkende tegengekomen.

 

Foto’s en video’s bewaren binnen Instagram

 

In december 2016 heeft Instagram een functie toegevoegd waarmee je foto’s en video’s kan opslaan binnen de Instagram-app, zodat je die op eender welk moment nog eens kan bekijken. Dit doe je door middel van de ‘save’-knop rechtsonder een foto of video. De opgeslagen beelden worden verzameld op een pagina die alleen voor jou zichtbaar is. Maar zoals gezegd, je hebt het betreffende materiaal dan nog steeds niet effectief gedownload. Dat is helaas ook (nog steeds) niet mogelijk.

 

instagram-opslaan

 

Screenshot maken

 

De meest efficiënte methode om een foto van Instagram op je telefoon, tablet of pc te zetten is simpelweg een screenshot maken. Via een foto-editor kan je de screenshot vervolgens bijsnijden naar de foto. Nadeel is dat je dan niet de originele foto hebt en dus niet de optimale kwaliteit.
  
Broncode gebruiken

 

Om tóch de originele foto te kunnen downloaden zal je de webversie van Instagram moeten gebruiken, dus degene die je op een pc in de webbrowser opent. De methode is wat omslachtig, maar werkt wel.

 

Ga met de muis naar de foto die je wilt opslaan en klik op de rechter muisknop. Zoals je ziet is er geen optie ‘Afbeelding opslaan’. Klik daarom op ‘Paginabron weergeven’, zodat je in de broncode van de webpagina geraakt.

 

 

Scroll nu naar het stukje code ‘og:image’ of gebruik daartoe de zoekfunctie. Kopieer de bestandslocatie (eindigend op .jpg) die achter ‘content=’ staat.

 

 

Plak deze in de adresbalk van je browser en voilà, de originele (grote) versie van de foto verschijnt. Deze kun je wél downloaden door middel van ‘Afbeelding opslaan’ in het menu van je rechter muisknop. Een eventuele laatste stap is om de foto nog naar je mobiele apparaat te transfereren.

 

 

Voor nog meer Instagram-tips check onze lijst van veelgestelde vragen.Laatste reacties