info[]surfplaza.be
Foto's bewerken
van fotosoep naar fotosnoep
BeFunky   (web, iOS en Android)
Onze favoriet. Gratis, gebruiksvriendelijk en met lekker veel effecten en extra's, zoals een Facebook-cover-maker en een collagemaker.
https://www.befunky.com
   
Canva   (web, Windows, Mac, iOS en Android)
Canva maakt het makkelijk om professionele ontwerpen te maken en ze te delen of af te drukken. Naast een foto-editor biedt deze site nog tal van andere webtools, zoals een logo maken, poster maken en collage maken.
https://www.canva.com/photo-editor/
   
Adobe Express   (web, iOS en Android)
Adobe is vooral bekend om de professionele editor genaamd Photoshop. Maar het bedrijf biedt onder de naam de Adobe Express ook gratis tools aan waarmee je handig en snel foto's en video's kan editen, vooral gericht op uitingen via sociale media.
https://www.adobe.com/nl/express/feature/video/editor
   
Fotor   (web, iOS en Android)
Basic editor met een prettige, intuÔtieve interface. Alle nodige gereedschappen en effecten voorzien, inclusief een handige tool voor het maken van collages. meer info
http://www.fotor.com/app.html#!module/basic/tool/BasicEdits
   
Pixlr   (web)
Van simpelweg formaat aanpassen tot geavanceerde filters en effecten: met Pixlr kan het allemaal en gewoon in je browser, al lijkt het alsof je met software aan het werken bent. Voor snelle, eenvoudige bewerkingen gebruik je Pixlr X, voor het meer geavanceerde werk Pixlr E.
http://pixlr.com/editor/
   
LunaPic   (web)
LunaPic is een efficiŽnte online foto-editor waarmee je je foto's en video's online kan bewerken en gemakkelijk met andere mensen kan delen. Gebruik deze webtool om een slideshow te maken, tekst toe te voegen, de achtergrond te wijzigen, muziek toe te voegen en een heleboel andere fraaie effecten.
https://www.adobe.com/nl/express/feature/video/editor
   
YouCam Perfect   (iOS, Android)
Met de app YouCam Perfect van Cyberlink kan je je selfies bijwerken tot in de perfectie. Voor je het weet heb je jezelf tot supermodel omgetoverd! meer info.
https://www.perfectcorp.com/consumer/apps/ycp
   
Sumopaint   (web)
Online fotobewerkings- en tekenprogramma waarmee je fraaie kunstwerkjes kan creŽren. Je kan o.a. werken met Tools, Gradients, Layers en enkele Filters. Of klieder er gewoon lekker op los.
https://sumo.app/sumopaint
   
Afterlight   (iOS)
Een uiterst gebruiksvriendelijke editor-app, met een enorm pak fraaie filters, texturen en frames. Alleen voor iOS.
https://apps.apple.com/us/app/afterlight-photo-editor/id1293122457
   
Gratis apps voor pc
Paint.NET
Handig en gebruiksvriendelijk programma om afbeeldingen te bewerken. Het heeft een oneindige herstelfunctie, werkt met layers en kent veel effecten. Project is gelieerd aan Microsoft, uitgever van het aloude Paint.
https://www.getpaint.net
   
Icecream-apps
Gratis foto-editor en fotomanager voor Windows. Bewerk foto's als een professional: voeg eenvoudig tekst en afbeeldingen toe, snijd bij en verklein ze, voeg filters toe en maak collages.
https://icecreamapps.com/Photo-Editor/
   
PhotoScape X
Een gratis geavanceerd fotobewerkingsprogramma voor Windows en Mac. Wat minder gecompliceerd dan GIMP (zie volgende) en daardoor meer geschikt voor beginners.
http://x.photoscape.org
   
GIMP
GIMP (GNU Image Manipulation Program) is een grafisch programma voor digitale beeldbewerking op je computer. Door de uitgebreide functionaliteit, de uitbreidbaarheid en de vrije licentie kan GIMP zich meten met commerciŽle programma's als Photoshop.
https://www.gimp.org
   
Foto verkleinen [meer]
Compressor.io
Relatief nieuwe tool om de bestandsgrootte van foto's te reduceren. Voordeel ten opzichte van de gevestigde naam JPEGmini, is dat deze naast JPEG ook de bestandsformaten PNG, GIF en SVG accepteert.
https://compressor.io
   
Grappige foto-effecten [meer]
Photofunia
Op Photofunia.com kan je kiezen uit meer dan 250 grappige fotomontages. Selecteer een geschikte van jezelf of een vriend en genereer een hilarische insert die je kan delen via sociale media of verzenden als e-card.
https://www.photofunia.com