Magazine

De 100 beste vliegvelden ter wereld

Als je dan toch wat uurtjes moet overbruggen op een luchthaven, dan kunnen daar maar beter wat toffe winkels, plezante koffiebars, schone toiletten én duidelijke wegwijzers zijn. Liefst ook voldoende plek om wat te luieren, goeie WiFi, verstaanbaar personeel en een vlotte security. Deze en andere criteria liggen ten grondslag aan de World Airport Awards  van het Britse adviesbureau Skytrax. De jaarlijkse ranglijst is gebaseerd op de ervaringen van bijna 14 miljoen passagiers uit 105 landen. Zopas werd de top-100 van 2017 gepubliceerd en voor het vijfde jaar op rij is de internationale luchthaven Changi in Singapore gekroond tot beste vliegveld van de wereld.

 

Changi

 

Changi is de thuishaven van Singapore Airlines, Silkair en Tigerair en is de zestiende luchthaven ter wereld qua passagiersaantal. Het vliegveld, waar 50.000 mensen werken, wordt geprezen voor de prachtige architectuur, de efficiënte organisatie, de luxe voorzieningen en het brede aanbod aan winkels en horeca. Ook is er ontspanning in de vorm van bioscopen, spa’s en een spectaculaire glijbaan. De luchthaven bij Singapore levert volgens Skytrax een belangrijke bijdrage aan de bloeiende economie van de stadsstaat.

 

De top-15

 

De vijftien beste luchthavens ter wereld vind je hieronder. Vooral Japan is daarin goed vertegenwoordigd. De complete top-100 op de site van Skytrax. Brussels Airport komen we daar pas tegen op plaats 91. Toch niet heel slecht, als je bedenkt dat er meer dan 550 vliegvelden werden meegenomen in het onderzoek.

 

1. Singapore Changi
2. Tokyo Intl Haneda
3. Incheon Intl Airport (Zuid-Korea)
4. Munich Airport
5. Hong Kong Intl Airport
6. Hamad Intl Airport (Qatar)
7. Centrair Nagoya (Japan)
8. Zurich Airport
9. Heathrow Airport
10. Frankfurt Airport
11. Amsterdam Schiphol
12. Kansai Intl Airport (Japan)
13. Vancouver Airport
14. Narita Airport (Japan)
15. Copenhagen Airport

 

h/t www.worldairportawards.com

Laatste reacties