Magazine

De 7 beste selfie-apps

Dankzij Snapchat en Instagram gaat er voor velen geen dag meer voorbij zonder selfie. Meerdere selfies zelfs. Of gewoon tientallen per dag. Om het maken en delen van al die zelfportretten leuk te houden, verzamelden we 15 interessante apps voor je. Daarmee kan je je kiekjes mooier maken, of er versiersels of bijzondere effecten aan toevoegen. De meeste apps zijn gratis en ze zullen je selfie experience ongetwijfeld een ferme boost geven!

 

YouCam Perfect

 

Het valt nog niet mee om je oogverblindende schoonheid te vangen in een selfie. Maar gelukkig is er YouCam Perfect, een app waarmee je Photoshop-achtige bewerkingen kan toepassen op je gezicht, zoals wallen en acné verwijderen, de vorm van je hoofd en lichaam bijwerken, je huid gladder maken, storende achtergrondelementen wegwerken enzovoort. Maar in tegenstelling tot Photoshop heb je er amper skills voor nodig: selecteer de gewenste toepassing en YouCam Perfect doet de rest!

 

(gratis voor iOS en Android)

 

 

Perfect365

 

Perfect365 is er voor vrouwen die hun selfies een make-over willen geven. Met enkele tikken en swipes voorzie je jezelf van een bepaalde look (alledaags, chic, romantisch enzovoort), breng je make-up aan, en corrigeer je kleine imperfecties in je haar of gezicht. Naar verluidt is Kim Kardashian een groot fan van deze app.

 

(gratis voor iOS, Android en Windows Phone)

 

 

Facetune

 

Facetune is de enige betaalde app in dit lijstje, maar het is dan ook een zeer verfijnde applicatie om je zelfportretten mee ‘fine te tunen’. Je tanden witten, grijze haren wegwerken, make-up aanbrengen, je kaaklijn bijschaven, je huid gladder maken enzovoort. Dankzij de intuïtieve interface van Facetune is dat alles een kwestie van enkele tikken op je scherm, terwijl het resultaat heel natuurlijk oogt. De tijden dat je hele Photoshop-tutorials moest doorspitten voor dit soort bewerkingen lijken dus definitief voorbij.

 

(€ 4,49, voor iOS en Android)

 

 

Aviary

 

Aviary is één van de beste photo-editing apps, waarmee je verrassend veel bewerkingen en effecten kan toepassen op je selfies en gewone foto’s. Een niet te missen app voor elke fotofiel.

 

(gratis voor iOS en Android)

 

 

Retrica

 

Filters, filters, filters. We kunnen niet meer zonder. Als je denkt dat Instagram een patent heeft op (mooie) filters, dan heb je het mis. Retrica biedt je meer dan 100 fraaie fotofilters, die je zowel realtime als nadien over je selfies kan schuiven.

 

(gratis voor iOS en Android)

 

 

Split Pic

 

Met Split Pic maak je in een handomdraai een kloon van jezelf. Of meerdere. En die kloonversies van jezelf kan je dan ook nog eens roteren, omdraaien of van creatieve effecten voorzien. Voor grappige of ronduit kunstzinnige selfies.

 

(gratis voor iOS en Android)

 

 

Animal Face

 

Als je je selfie toch niet gunstig genoeg acht, kan je je hoofd altijd nog in dat van een wild dier veranderen! Met deze app is dat zó gebeurd, en je kan er ook nog toffe filters, frames en effecten bij gebruiken.

 

(gratis voor iOS en Android)

 Laatste reacties