Magazine

De 8 beste selfie-apps

Dankzij Snapchat en Instagram gaat er voor velen geen dag meer voorbij zonder selfie. Meerdere selfies zelfs. Of gewoon tientallen per dag. Nu hoeft zo’n selfie écht niet perfect te zijn, maar we begrijpen dat je hier en daar toch wat wilt bijschaven, zodat je in volle glorie kan shinen op de socials. We verzamelden acht apps waarmee in je in enkele tikken realistisch ogende correcties kan uitvoeren op je toch al zo knappe smoelwerk. De apps zijn in beginsel gratis, maar de meest geavanceerde opties zitten helaas meestal achter een betaalmuur.

  

1. FaceApp

 

FaceApp is een veelzijdige fotobewerkingsapp gericht op het bewerken van het gelaat, gebruikmakend van kunstmatige intelligentie (AI). Met één druk op de knop kan je jezelf een nieuwe neus aanmeten, een nieuw kapsel, jaren jonger of juist ouder maken, een brede glimlach tevoorschijn toveren enzovoort. Daarnaast biedt de app een retoucheerfunctie en een hoop filters. Kortom, heel wat tools om jezelf van een compleet nieuwe look te voorzien.

 

In de gratis versie is het aantal mogelijkheden wel wat beperkt. Voor de ‘Pro’-versie betaal je vijf euro per maand of 30 euro op jaarbasis.

 

Download FaceApp: iOS of Android.

 

 

2. YouCam Perfect

 

YouCam Perfect is een veelzijdige selfie-bewerkingsapp. De functionaliteiten zijn misschien nét iets minder gesofisticeerd als die in FaceApp, maar de app biedt wel veel meer opties die gratis zijn. Bovendien is YouCam Perfect op sommige punten juist beter dan de andere apps, met name voor het subtiel ‘corrigeren’ van lichaamsvormen.

 

Ook handig is de verwijderingstool, waarmee je hele elementen op een foto moeiteloos in het niets doet oplossen. Je kan deze tool wel maar één keer per dag gratis gebruiken.

 

Download YouCam Perfect: iOS of Android.

 

 

3. BeautyPlus

 

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om mooie en natuurlijke foto- en video-selfie te maken, zeggen de makers van BeautyPlus. BeautyPlus is een selfiecamera en foto-editor-app met meer dan 50 gebruiksvriendelijke bewerkingstools, zoals filters, stickers en speciale effecten. De sterkste kant van deze app zijn de retoucheer-mogelijkheden, waaronder make-uptools, automatisch retoucheren, lichaam aanpassen, huid gladder maken, acne en donkere kringen verwijderen, en tanden bleken en corrigeren.

 

De app is gratis, maar voor het complete repertoire aan mogelijkheden moet je in-app-aankopen doen.

 

Download BeautyPlus: iOS of Android.

 

 

4. Facetune2

 

Er zijn weinig apps waarmee je je gezicht zo gedetailleerd, realistisch én makkelijk digitaal kunt bewerken als met Facetune2. Of je nou een strakkere kaaklijn wilt, dikkere of bredere lippen, een meer uitgesproken lach, een smallere neus, smallere wenkbrauwen, een gladdere huid, … Het kan allemaal.

 

Dankzij de intuïtieve interface van Facetune2 is dat een kwestie van enkele tikken op je scherm, terwijl het resultaat heel natuurlijk oogt. De tijden dat je hele Photoshop-tutorials moest doorspitten voor dit soort bewerkingen lijken definitief voorbij.

 

Facetune2 bevat dus heel wat knappe functionaliteiten, maar helaas is een groot deel daarvan niet gratis. Vandaar ‘slechts’ een vierde plek in ons overzicht. Via in-app-aankopen, een abonnement (€9 voor een maand, €37 per jaar) of een eenmalige volledige aankoop (€75) kan je alsnog losgaan op alle mogelijkheden van de app. Voor de fervente selfietrekker wellicht de moeite.

 

Download Facetune2: iOS of Android.

 

 

5. AirBrush

 

Kan je huid wel een digitaal borsteltje gebruiken? Dan is AirBrush jouw app. Ze biedt allerlei tools om je huid mooier en egaler te maken. Acne, donkere kringen, rimpels en andere oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wel oppassen dat het resultaat niet te onnatuurlijk wordt.

 

Een deel van de functionaliteiten is gratis. Wil je de hele trukendoos kunnen gebruiken, dan betaal je € 7,49 per maand of € 31,99 per jaar.

 

Download AirBrush: iOS of Android.

 

 

6. B612

 

B612 is een alles-in-één camera- en foto-/videobewerkingsapp. Kies een filter of maak zelf een filter voor een unieke look. Pas in de slimme camera real-time filters en effecten toe en ontvang een perfecte aanbeveling voor jouw gezichtsvorm. Maak je foto compleet met schoonheidseffecten, lichaamsbewerking en haarkleurstyling. Versier je foto’s tot slot met verschillende stickers en teksten.

 

Deze app biedt ook veel mogelijkheden voor het maken en bewerken van video, waaraan je trendy effecten en muziek kan toevoegen.

 

Download B612: iOS , Android.

 

 

7. Retrica

 

Filters, filters, filters. We kunnen niet meer zonder. Als je denkt dat Instagram een patent heeft op (mooie) filters, dan heb je het mis. Retrica biedt je bijna 200 fraaie fotofilters, die je zowel realtime als later over je selfies kan schuiven.

 

Retrica is eveneens een app die nog steeds gratis is, maar wel steeds meer functies achter een betaalmuur heeft gezet. Je zal dus wellicht vaker in de buidel moeten tasten om perfect voor de dag te komen.

 

Download Retrica: iOS of Android.

 

 

8. Bestie

 

Deze alles-in-één selfie-app biedt een hele reeks bewerkingstools en filters speciaal voor selfies. Zoals: een handige camera, camera-effecten en een selfie photo beautifier met make-up tool, rimpelverwijderaar, gezicht en neus hervormen en ogen verfraaien. Er is ook een nachtmodus voor het maken van foto’s bij weinig licht.

 

Download Bestie: iOS  en Android.

 

 

Bonus: Split Pic

 

Met Split Pic maak je in een handomdraai een kloon van jezelf. Of meerdere. En die kloonversies van jezelf kan je dan ook nog eens roteren, omdraaien of van creatieve effecten voorzien. Voor grappige of ronduit kunstzinnige selfies.

 

Download: iOS of Android.

 

Laatste reacties