Magazine

De 10 beste tuin-apps

Ben je gezegend met groene vingers? Dan kan je beslist uit de voeten met de apps die we in dit artikel bespreken. Ben je niet zo’n tuinman of tuinvrouw, dan kan je met behulp van deze apps sneller en efficiënter je tuin op orde krijgen. Kortom, tijd voor een bloemlezing van de beste tuinapps. Ze zijn bijna allemaal gratis.

  

PictureThis

 

Heb je een mooie plant gezien in het tuincentrum, en ben je benieuwd of hij veel of weinig zonlicht nodig heeft? Of heb je een prachtige, onbekende bloem ontdekt tijdens een wandeling? De app PictureThis herkent meer dan 17.000 plantensoorten. Het enige wat je hoeft te doen is een foto te uploaden en PictureThis zal die waarschijnlijk herkennen. Leer ook nieuwe planten kennen op basis van plantenfoto’s van anderen.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 

 

LeafSnap

 

Heb je een vraag over een bepaalde bloem of plant waarvan je de benaming niet kent, dan is LeafSnap de oplossing. LeafSnap herkent 90% van alle bekende soorten planten en bomen en dekt bijna alles wat je wereldwijd tegenkomt. Gewoon een foto ervan maken en LeafSnap geeft je de nodige informatie en leert je heel wat nieuwe dingen, opgediept uit hun enorme databank. De app biedt ook allerlei extra’s zoals herinneringen voor plantenverzorging, een plantdagboek met foto’s en een dagelijks overzicht van geplande taken.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 

 

Blossom

 

Je kan pas goed voor je tuin zorgen als je weet welke planten er staan. Blossom helpt je hierbij. Maak een foto van je plant en laat de app zoeken naar zijn naam. Blossom herkent meer dan 10.000 planten, bloemen, vetplanten en bomen. De app voorziet je van instructies en handige tips wat betreft de plantverzorging. Stel herinneringen in om jouw groen op tijd water te geven en ontdek hoe je je planten en bloemen het beste kunt bemesten en verpotten.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 

 

MijnTuin.org

 

Deze app is een verlengstuk van het Vlaamse tuinportaal MijnTuin.org, een sociaal netwerk voor én door tuinliefhebbers. Daarop kan je allerlei tips en tricks met elkaar delen over het perfectioneren van je tuin en een soort dagboek bijhouden over je planten. Je volgers kunnen daar dan weer op reageren, zoals ook bij sociale media als Intagram het geval is. Maar dan zonder negativiteit – hier gaat het enkel over de beste verzorging van je eigen stukje natuur.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 

 

Planta

 

Weet je niet precies wanneer je planten water moeten krijgen? Planta helpt. Voeg je planten toe aan de app en ontvang een melding wanneer het tijd is om ze water te geven, te bemesten, te vernevelen, te verpotten en schoon te maken. De app bevat ook een lichtmeter: hiermee ontdek je of er te weinig, of juist te veel licht in de ruimte is voor een bepaalde plant.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 

 

Gardenize

 

Gardenize houdt voor je bij hoe je planten het doen. Identificeer planten en voeg ze direct toe aan je digitale tuin. Maak een overzicht van alles wat je hebt geplant en waar, en wanneer je je planten water geeft, snoeit of verplaatst. Na verloop van tijd kan je precies zien hoe je planten zich hebben ontwikkeld. Dan weet je ook wat wel en niet goed werkt voor jouw tuin.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 

 

Plant.id

 

Plant.id is geen mobiele app, maar een webapplicatie, die je dus in de browser van je computer of telefoon gebruikt. Als je een foto van je plant uploadt, herkent Plant.id deze en eventueel ook welke aandoening. Deze webapp herkent maar liefst 12.000 planten en 100 verschillende ziektes. Zo weet je meteen hoe je tuin eraan toe is.

 

Beschikbaar op web: plant.id.

 

 

Plant Parent

 

Wil je een betere plantouder worden voor jouw groene baby’s? Met de app Plant Parent hou je je planten in topconditie. Ze stelt je in staat een jaarplanning bij te houden zodat je precies weet wanneer je moet voeden, snoeien of verpotten. Plant Parent biedt onder meer plantidentificatie, antwoord op jouw verzorgingsvragen wanneer een plant mogelijk ziek is, en helpt je om de beste plekken te vinden voor jouw planten. Je planten zullen je dankbaar zijn.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 

 

Pokon

 

Pokon is een tuinmerk op het gebied van plantverzorging en gazononderhoud. Ze bieden ook een app, die precies aangeeft welke voeding geschikt is voor jouw planten. Ook stuurt de app je notificaties wanneer het tijd is om je planten te verzorgen. En onder het mom van ‘durf te vragen’ kan je wanneer nodig hulp verkrijgen in het plantenforum.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 

 

Moon & Garden

 

Weleens gehoord van biodynamische landbouw? Daarbij staan de vruchtbaarheid van de bodem en de natuurlijke groei van planten en andere gewassen centraal. De bodem is dan als het ware een levend wezen dat gevoed moet worden. Met behulp van een biodynamische methode vertrouwt de app Moon & Garden op de fasen van de maan om je te adviseren over acties die je de volgende dag kunt ondernemen om voor je tuin te zorgen. De app benadert tuinieren vanuit een standpunt dat planten afhankelijk zijn van maanfasen zoals volle maan of nieuwe maan voor succesvol zaaien en oogsten, verpotten en verplanten, afhankelijk van het type fruit, bloem of blad dat je hebt. De app onthult niet alleen de huidige stand van de maan en het sterrenbeeld, maar ook de weersvoorspelling om optimale tuinomstandigheden te bepalen.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 

 

Home Design 3D Outdoor Garden

 

Ben je toe aan een nieuwe tuin? Dan kan je die met deze app zowaar zelf ontwerpen. Vul de afmetingen in en ga aan de slag met het toevoegen van planten, bomen en gazon. De app is niet gratis: je betaalt eenmalig 4 euro.

 

Beschikbaar voor iOS en Android

 


 

Laatste reacties