Magazine

Zo zie je of iemand je geblokkeerd heeft op Whatsapp

Je praat met iemand op WhatsApp, de gemoederen laaien op en plotseling verdwijnen ze van de kaart en hoor je nooit meer iets van ze. Of het nou gaat om je bestie, je ex-collega of je ex. Het is helaas goed mogelijk dat je geblokkeerd bent. Dat betekent dat er via WhatsApp geen enkele communicatie tussen jullie meer mogelijk is. Maar hoe weet je nou zeker dat er sprake is van een WhatsApp-blokkade?

  

Indicatoren

 

Er zijn verschillende indicatoren die erop kunnen duiden dat je op WhatsApp geblokkeerd bent.

  1. Je ziet niet meer wanneer een contact voor het laatst online is geweest in het chatvenster. Het is echter ook mogelijk dat de betreffende persoon zijn status heeft afgeschemerd en dat je dus niet geblokkeerd bent.
  2. Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact. Het is echter ook mogelijk dat de betreffende persoon geen nieuwe profielfoto meer heeft geplaatst.
  3. De persoon die je op WhatsApp heeft geblokkeerd, ontvangt je berichten niet. Ze hebben altijd maar één vinkje (bericht verzonden) en nooit een tweede vinkje (bericht afgeleverd).
  4. Het lukt niet om dat contact via WhatsApp te bellen. Dit biedt al een 99% zekere manier was om te weten of je bent geblokkeerd.
  5. Je kan hem of haar niet toevoegen aan een groepsgesprek met andere mensen. De beste manier om het uit te testen, is door snel een dummygroep te maken (en niet een actieve groep te gebruiken) en de persoon toe te voegen. Als die je heeft geblokkeerd, zoals je vermoedt, zal het systeem jou vertellen dat je dit niet kunt doen omdat je niet over de juiste machtigingen beschikt of dat er een fout is opgetreden.

 

Het is dus officieel niet voor 100% met zekerheid vast te stellen of iemand je geblokkeerd heeft, maar toch zeker wel met 99%.

 

Privacy

 

Waarom vertelt WhatsApp je niet gewoon wie jou geblokkeerd heeft? WhatsApp zegt op hun site: “We hebben dit met opzet vaag gehouden om je privacy te beschermen wanneer je iemand blokkeert.”

 

Het proces van blokkeren is wederkerig, wat betekent dat het op dezelfde manier werkt voor alle bestaande accounts. Als je een persoon op WhatsApp hebt geblokkeerd, kan die gebruiker dezelfde tips volgen om te zien of je hem of haar hebt geblokkeerd.

 

Apps van derden

 

Dringend advies: gebruik geen apps of websites van derden die beloven dat ze je kunnen laten zien wie jou geblokkeerd heeft. Bijna elke applicatie die zegt dat je kan zien wie je heeft geblokkeerd, is op zoek naar uw persoonlijke gegevens. Precair punt is hier dat je niet weet waar je gegevens terecht zullen komen. Bovendien: zo’n app zal je niet vertellen wie je echt heeft geblokkeerd.

 

Deblokkeren

 

Als iemand je blokkeert en je stuurt die persoon een ​​reeks berichten, spraakberichten of foto’s, zullen die niet plotseling binnenstromen wanneer die persoon je deblokkeert. Ze zijn als het ware in het niets opgegaan.

 

Voor altijd

 

Blokkeren in WhatsApp blijft altijd geldig. Als je van telefoon verandert, verlies je weliswaar je chats, maar je groepen, lijsten en geblokkeerde personen blijven bestaan​​. Je apparaat is gekoppeld aan de app zelf, dus het maakt niet uit hoe vaak je van smartphone en app verandert, je hebt altijd die persoon geblokkeerd en vice versa.
 

Laatste reacties